Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 15:49:09

Митники позиваються до “Аратти” та вимагають сплатити солідний штраф

18.02.2014   11:14Агенцiя

Чернігівську обласну благодійну організацію “Аратта” звинувачують у порушенні митних правил.

У відповідній Постанові за підписом заступника начальника Чернігівської митниці В.В. Мельника повідомляється, що ЧОБО “Аратта”, в особі директора Вікторії Філатової, порушила норми щодо тимчасового зберігання вантажу гуманітарної допомоги, а саме вчасно не надала заяву на подовження терміну зберігання, тобто вчинила адміністративне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 469 Митного кодексу України, за яке передбачене покарання у вигляді штрафу в розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходу громадян (8500 грн., що складає 25 500 грн. за три складених протоколи!).

“Аратта” звернулась з позовом до Новозаводського районного суду з проханням захистити директора та благодійну організацію, яка вже 15 років надає вкрай необхідну допомогу великій кількості соціально-незахищених сімей, дитячим, освітнім та медичним закладам, дитячим будинкам та школам-інтернатам в м.Чернігові та області.

У позові до суду було надане роз’яснення, що “Араттою” неодноразово повідомлялося Чернігівській митниці про затримання строків зберігання, про складності та довготривалі затримки у визнанні гуманітарних вантажів на державному рівні в зв’язку з реформуванням системи та переданням повноважень Міністерству Соціальної Політики України. Впродовж всього року “Аратта” вела інтенсивне листування та відвідувала Міністерство Фінансів, Міністерство Соціальної Політики, Міністерство Доходів і Зборів України, витрачала великі кошти, сплачуючи за додаткові склади, де зберігаються вантажі.

Філатова Вікторія, директор ЧОБО “Аратта”, просить суд прийняти до уваги обставини, що пом’якшують відповідальність та скасувати постанову про стягнення штрафних санкцій, які приведуть до банкрутства організації та неможливості продовження важливої благодійної діяльності в місті Чернігові та області.
Багаторічну сумлінну роботу “Аратти” щодо підтримки найбільш вразливих громадян (інвалідів, багатодітних родин та інших) відзначає Обласне Управління Освіти та Науки, Громадська рада Чернігова, школи-інтернати (у клопотаннях на адресу Новозаводського районного суду).

Представники закордонних благодійних організацій, які надають благодійну допомогу, обурені та здивовані, що через це незначне правопорушення, яке нікому не заподіяло шкоди, можуть бути застосовані такі суворі штрафні санкції до неприбуткової організації.

Перше засідання суду відбулося 11 лютого 2014 року і суддя Філатова Л.Б. винесла постанову не на користь “Аратти”. Тому активні громадяни міста збираються пікетувати приміщення Новозаводського районного суду у м. Чернігові, де 18 лютого (о 10:10) та 19 лютого (о 14:45) відбудуться наступні судові засідання за Адміністративним позовом “Аратти”, та вимагатимуть захистити благодійну організацію, яка зробила чимало добрих справ.

Вікторія Сидорова

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.