Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 6 травня, 18:27:37

Польща допомагатиме Чернігівщині стати конкурентноспроможною

08.10.2016   11:21Агенцiя

На Чернігівщину вже вкотре приїхали делегація з Польщі. Сьогодні ж на порядку денному — обговорення створення сприятливого інвестиційного клімату в області у рамках реалізації проекту «Зростання привабливості України і конкурентоспроможності регіонів».

Зазначений проект фінансується з ресурсів програми Міністерства Закордонних Справ Республіки Польща «Польська допомога розвитку 2016».

У зустрічі взяли участь представники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації та Чернігівської міської ради, зокрема заступник голови — керівник апарату ОДА Наталія Романова та директор Департаменту економічного розвитку ОДА Юлія Свириденко.

— З 2003 року область активно співпрацює з Великопольським воєводством. З цього часу мали 5 взаємних візитів. Наразі реалізовується великий спільний медичний проект, що передбачає і обмін досвідом, і технічну підтримку, — зауважила Наталія Романова. — Польща цікава нам, як зразок вдалої реалізації реформ, зокрема децентралізації, та приклад розбудови економіки.

Читати також: Атмосфера партнерства та конструктиву – на зустрічі польської делегації з керівниками області

Також заступник голови ОДА подякувала представникам з Польщі за регулярну допомогу їх країни родинам загиблих учасників АТО з Чернігівщини.

Керівник проекту «Зростання привабливості України і конкурентоспроможності регіонів» Кжиштоф Сівек наголосив на туристичній привабливості Чернігівщини. Також зазначив, що Польща має чимало українських надійних міст-партнерів, і Чернігів має всі шанси стати одним з них.

Учасники зустрічі детально обговорили питання подальшого міжнародного торговельно-економічного співробітництва.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівщина на розвиток професійної освіти отримає від держави близько 22 млн грн 17:20

Цьогоріч чотири заклади професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області беруть участь у державній програмі з оновлення майстерень – створення на базі профтехів навчально-практичних центрів (далі – НПЦ).

До чернігівського банку, де стався вибух, зробили підкоп із підвалу сусіднього будинку 17:17

"Цей підкоп зробили три тижні тому, десь так. І пісок в дитячому садочку під паркан поклали. Викликали поліцію, вони прийшли, подивилися, сказали, все добре і поїхали. І ось, будь ласка, нормально закінчилося. Коли вони виносили той пісок, невідомо", — каже Ніна.

Поліція розслідує обставини вибуху в приміщенні банку в Чернігові 11:21

Сьогодні близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Внаслідок вибуху сталася пожежа, будівля пошкоджена. Постраждалих людей немає.

Ремонт каналізаційного колектору на Масанах здійснять у травні 11:19

В суботу, 27 квітня, на ділянці вуличного каналізаційного колектору діаметром 600 мм по вулиці Незалежності,42, було виявлено декілька просідань асфальтобетонного покриття, що свідчить про порушення цілісності та герметичності трубопроводу який проходить у зазначеному місці.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:13

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж. Внаслідок цих подій постраждалих осіб не зареєстровано.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини