Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 02:33:16

Чернігівська ТЕЦ: підготовка до зими йде за графіками

21.06.2016   15:20Агенцiя

Підготовка КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ ФІРМИ «ТЕХНОВА» до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 років не відстає від графіків. Про це повідомив директор підприємства Олександр Шевченко.

За його словами, випробування і ремонт теплових мереж проводяться згідно з графіками ремонтів, погоджених із Чернігівською міською радою. «На сьогодні в обласному центрі Чернігівщини ремонт магістральних теплових мереж виконано на 38,5% від запланованих обсягів, випробування і ремонт розподільчих теплових мереж – на 53%», - зазначив О.Шевченко. Він додав, що традиційно у Чернігові проведено гідравлічне випробування мереж, виявлені при цьому недоліки планово усуваються. Також тривають ремонти центральних теплових пунктів, на окремих із них уже проведені ремонти бойлерів, насосів, арматури, теплоізоляції, електрообладнання, систем управління і контролю.

Виконуються заходи з підготовки систем опалення, утеплення і освітлення виробничих будівель і споруд, а також заходи щодо попередження пошкоджень устаткування, технологічних схем в умовах низьких температур, приведення технічного стану ізоляції трубопроводів теплових мереж до вимог нормативної і проектної документації. У житлових будинках з початку року встановлено 95 приладів обліку теплової енергії.

Крім того, триває накопичення вугілля згідно з укладеними договорами на постачання. На сьогодні запас вугілля складає понад 42 тис. тонн.
«До початку опалювального сезону підприємство буде готове 100%», - запевнив керівник.

Водночас, він наголосив на важливості вчасних розрахунків за тепло і гаряче водопостачання з боку споживачів, адже від наявності обігових коштів залежить щоденна робота ТЕЦ. Станом на другу декаду червня борги чернігівців за спожиті тепло і гарячу воду сягають понад 23,5 млн грн., що негативно впливає на діяльність підприємства. «Без гарантованої оплати населення за спожиті послуги неможлива безаварійна та безперебійна робота Чернігівської теплоелектроцентралі», - підкреслив О.Шевченко.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.