Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 30 квітня, 00:40:07

єРобота: в Чернігові дружина військового відкрила пекарню

10.04.2024   11:10Агенцiя

Завдяки своїй цілеспрямованості, рішучості, підтримці родини та допомозі бізнес-партнерки, а ще – грантовим коштам від держави чернігівка Людмила Скрипка відкрила в рідному місті нову пекарню.

Півмільйона гривень на започаткування власної справи вона отримала, як дружина військовослужбовця, за програмою «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей» урядового проєкту «єРобота».

За словами Людмили, для неї це – не перший бізнес. До цього вона вже мала пекарню, яку відкрила незадовго до початку повномасштабного вторгнення росіян. Під  час активних бойових дій на Чернігівщині жінка разом з маленькою донькою виїхала до Німеччини, але вже влітку 2022 року вони повернулися додому. Перспективу жити за кордоном хоча б до закінчення війни Людмила не розглядала, адже вдома залишилися найрідніші – син і чоловік – нині обоє військові, які боронять Україну.

Дізнавшись про можливість отримати грант на започаткування або розвиток бізнесу, жінка разом зі своєю подругою Оленою Овчаренко вирішили відкрити нову пекарню у густонаселеному районі Чернігова – Масани.

«Ми з Оленою і нашими доньками разом виїжджали за кордон, разом повернулися. У неї теж чоловік на фронті. Тепер ми – бізнес-партнерки», – говорить Людмила.

Торік вона подала на розгляд заяву та бізнес-план через портал «Дія», презентувала свою ідею комісії обласного центру зайнятості та отримала позитивне рішення Державного центру зайнятості, а згодом – грантові гроші. Їх витратили на обладнання, торгівельні меблі та оренду приміщення.

До речі, за цією грантовою програмою до 500 тис. грн можуть отримати ветерани і їх подружжя за умови створення двох робочих місць. Програма покриває до 70% вартості проєкту, тож у пекарню Людмила вклала і власні заощадження.

«Заклад відкрили за франшизою від мережі «Сімейна пекарня», яка успішно працює в Україні вже не один рік, – розповідає підприємниця. – В асортименті продукції кілька десятків найменувань хліба та хлібо-булочних виробів, виготовлених за класичною французькою рецептурою. Випікаємо хліб на заквасці, багети, здобу, круасани, тістечка, піцу за італійською технологією. Випічка робиться на очах у відвідувачів. Є в меню сендвичі, хот-доги, морозиво, бульон, а ще – напівфабрикати (вареники, пельмені). Про смачні напої теж не забули. Пропонуємо зернову каву, широкий вибір натурального чаю».

Завдяки отриманій підтримці від держави Людмила створила нові робочі місця та працевлаштувала чотирьох безробітних. Двох пекарів і двох продавців їй допомогла знайти служба зайнятості. Наразі підприємниця планує збільшити штат і вже звернулася за допомогою в підборі кадрів до служби зайнятості. У пекарню ще потрібні пекар і продавець.

Свіжа випічка прийшлася до смаку чернігівцям. Оскільки пекарня працює з 8 ранку до 8 вечора, її продукцію купують і як перекус на роботу, і додому. А тих, хто ще не скуштував, господиня запрошує завітати до пекарні.

Нагадаємо, за програмою «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей» учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни можуть отримати гранти на бізнес до 1 млн грн, а члени їх сімей – до 500 тис. грн. Повернення коштів передбачається шляхом сплати податків і зборів, зокрема за працевлаштованих осіб.

Подавайте заяву через портал «Дія» https://is.gd/3F48xH

Консультації на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.