Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 04:24:30

Сплатою податків малий бізнес впевненіше заявляє про себе

12.07.2014   11:05

Суб’єкти малого підприємництва – і юридичні і фізичні особи – збільшують суми сплачених до бюджетів податків. За півроку до зведеного бюджету області від них надійшло понад 270 млн.грн. податків і зборів, що становить більше 16 відсотків від загальної суми надходжень. Третину сплатили приватні підприємці.

Варто зазначити, що майже 173 млн.грн. – це надходження місцевих бюджетів. Оскільки левова частка в доходах місцевих бюджетів припадає на податок з доходів фізичних осіб, очевидно, що виплата заробітної плати у сфері малого бізнесу стає прозорішою. До того ж, переважна більшість підприємців використовує спрощену систему оподаткування, а єдиний податок також спрямовується до місцевих бюджетів.

Найвідчутніше у сфері малого підприємництва наповнюють бюджети сільськогосподарська галузь, обробна промисловість, торгівля та сфера надання послуг юридичним особам.

Як повідомив начальник координаційно-моніторингового управління Анатолій Гродзіцький, більше чверті надходжень до бюджетів з Коропського, Борзнянського, Сосницького, Менського, Ніжинського, Н-Сіверського та Чернігівського районів, а також Ніжина та Чернігова надходять саме від платників сфери малого бізнесу.

Порівняно з відповідним періодом минулого року зросла як сума надходжень малого підприємництва до бюджетів – на 10,5 відсотка, так і їх частка у загальному зборі – з 14,8 відс. до 16,3 відс. І цьому найбільше сприяв малий бізнес Н-Сіверського, Куликівського, Корюківського, Семенівського, Щорського, Козелецького районів, Ніжина та Чернігова.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.