Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 06:52:41

Послугами мобільного зв'язку на Чернігіщиі користуються 1641,7 тис. абонентів

16.11.2013   08:57

До дня працівників радіо, телебачення та зв’язку України

16 листопада відзначають своє професійне свято працівники радіо, телебачення та зв’язку.  

Обмін інформацією завжди був і є запорукою прогрессивного розвитку суспільства, його культурного, інтелектуального та технологічного зростання, невпинного руху вперед. Саме тому постійно зростають обсяги послуг, що надаються підприємствами зв’язку області.

За підсумками минулого року у фактичних цінах вони перевищили рівень 2005 р. майже у 2 рази. За 9 місяців п.р. підприємствами зв’язку надано послуг на 1071,4 млн.грн., з яких переважна більшість (80,4% загального обсягу) – це послуги населенню.

У сучасних умовах найбільшим попитом користується мобільний зв'язок (74,9% загального обсягу), послугами якого станом на 1 жовтня 2013 р. користувалися 1641,7 тис. абонентів.

Обсяги комп’ютерного зв’язку збільшилися проти 2005 р. у 15,6 раза і станом на 1 жовтня 2013р. ним користувалися 78,6 тис. абонентів області.

Телефонна мережа області нараховує 271,1 тис. основних телефонів, з них у сільській місцевості – 56,5 тис. (20,8%). Забезпеченість домашніми телефонами (з урахуванням відомчих) сягає 53 одиниці на 100 сімей.

Доходи, отримані від послуг телефонного зв'язку, складають 11,4% загального обсягу. 

З початку року зв'язківці області доставили 7,8 тис. телеграм,  надали 45,9 млн. міжміських телефонних розмов (включаючи міжнародні).

Станом на 1 жовтня 2013 р. в області працювали 13 операторів кабельного телебачення, які забезпечували 72,1 тис. абонентів обласного центру, міст Ніжин, Прилуки, Бахмач, Корюківка, смт Варви та смт Десни.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.