Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 15:51:35

У Чернігівській обласній прокуратурі проведено спільну нараду керівників правоохоронних органів

01.04.2024   10:50Агенцiя

Під головуванням виконувача обов’язків керівника обласної прокуратури Філіпа Бєликова проведено спільну нараду керівників правоохоронних та інших державних органів щодо удосконалення взаємодії під час досудового розслідування кримінальних проваджень за фактами зникнення осіб безвісти за особливих обставин та жорстокого поводження з українськими військовополоненими.

У заході взяли участь керівники структурних підрозділів обласної прокуратури, представники УСБУ в Чернігівській області, ГУНП в Чернігівській області, П’ятого слідчого відділу (з дислокацією у м. Чернігові) ТУ ДБР, розташованого у м. Києві, Управління з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин (Секретаріат Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин) Міністерства внутрішніх справ та Чернігівського обласного центру комплектування та соціальної підтримки.

На нараді обговорили спільні шляхи вирішення проблемних питань, які виникають під час розслідування фактів утримання цивільних осіб та військовослужбовців у полоні, їх катування, повноти обліку таких відомостей та правової кваліфікації дій представників держави-агресора, налагодження взаємодії щодо обміну інформацією про такі події.

Виконувач обов’язків керівника обласної прокуратури звернув увагу присутніх на необхідність забезпечення дотримання прав потерпілих від вказаних злочинів та їх підтримки, а також сприяння уповноваженим органам при здійсненні заходів щодо повернення наших громадян на підконтрольну територію України.

«Маємо розуміти, що за кожним таким фактом – долі людей, сімей, які чекають повернення своїх рідних з полону», – зазначив Філіп Бєликов.

За результатами наради розроблено спільні заходи для удосконалення взаємодії правоохоронних та інших державних органів з цих питань.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури
 

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини