Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 16:54:20

Понад 120 тис.грн сплатять браконьєри з Новгород-Сіверщини за незаконну риболовлю

19.11.2023   12:13Агенцiя

16 листопада 2023 року Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході спільного рибоохоронного рейду з представниками Чернігівського прикордонного загону на водоймах Новгород-Сіверського району викрито грубе порушення Правил рибальства.

На р. Десна, поблизу с. Юхнове Новгород-Сіверської громади виявлено двох браконьєрів, які ловили рибу за допомогою забороненого знаряддя лову - сітки простої. В протизаконний спосіб порушники добули 74 екз. риби, загальною вагою 4 кг: плоскирка – 65 екз., плітка звичайна – 5 екз., окунь звичайний - 3 екз. та щука звичайна – 1 екз. Порушниками виявилися жителі с. Горбове та с. Юхнове. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 122 434 грн.

На місце інциденту була викликана слідчо-оперативна група Новгород-Сіверського районного відділу поліції. Нацполіцією відомості про вчинене правопорушення внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань.

На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи будуть направлені до Новгород-Сіверського районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Водні біоресурси та заборонене знаряддя лову вилучено.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Чернігівського рибоохоронного патруля (099) 112-13-44 (цілодобово).

Довідкова інформація:

З 1 листопада 2023 року на водоймах Чернігівської області діє заборона вилову водних біоресурсів на зимувальних ямах.

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини