Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 05:40:12

У Чернігові тимчасово припинено постачання гарячої води

01.09.2023   16:23Агенцiя

Із 1 вересня 2023 року в Чернігові було тимчасово припинено надання послуги з постачання гарячої води, у зв’язку з процесом укладання нового договору на постачання природного газу на умовах, визначених постановою КМУ № 896, прийнятою минулого тижня.

Про це повідомляє Акціонерне Товариство "Облтеплокомуненерго".

Цією постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2023 р. № 896 було внесено зміни до постанов КМУ від 1 червня 2011 р. № 869 “Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на комунальні послуги” та від 19 липня 2022 р. № 812 “Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу щодо особливостей постачання природного газу виробникам теплової енергії та бюджетним установам”. Постанова набрала чинності 24 серпня 2023 року після її публікації у газеті «Урядовий кур’єр» № 170.

Документом передбачено новий механізм розрахунків тепловиків з постачальником природного газу, йдеться про автоматичне списання надходжень за надані споживачам послуги із рахунків підприємства.

Для здійснення цих розрахунків АТ «ОТКЕ», у стислий термін, відкрило два небюджетні рахунки в органах Державної казначейської служби, на які мають перераховуватись усі кошти, що надходять на поточні розрахункові рахунки підприємств, згідно з визначеною у Постанові пропорції. Один небюджетний казначейський рахунок для здійснення платежів на користь постачальника природного газу (65% всіх надходжень), другий – для здійснення операційної діяльності підприємства (35% надходжень).

Реквізити небюджетних казначейських рахунків АТ «ОТКЕ» надало банку, у якому відкрито поточний розрахунковий рахунок для здійснення оплати споживачами за спожиті послуги. Довідки про відкриття рахунків передано постачальнику природного газу ТОВ «ГК “Нафтогаз Трейдинг”». Таким чином, зі свого боку, АТ «ОТКЕ» виконало всі необхідні зобов’язання.

Однак, згідно з даними інформаційної платформи оператора газотранспортної системи, з 1 вересня 2023 року АТ «ОТКЕ» не було включено до Реєстру споживачів, а 31 серпня зазначено як останній день чинності договору на постачання природного газу між АТ «ОТКЕ» та постачальником зі спецобов’язками ТОВ «ГК “Нафтогаз Трейдинг”». Відповідно лімітів газу на поточний місяць не визначено.

1 вересня 2023 року регіональне газорозподільне підприємство АТ «Чернігівгаз» вжило заходів для попередження несанкціонованого відбору газу та здійснило відключення газу, шляхом опломбування газових вводів.

Виходячи із зазначеного вище та до укладення нового договору на постачання природного газу, для чого Товариство вжило всіх залежних від нього заходів, АТ «ОТКЕ», змушене призупинити надання послуги з постачання гарячої води.

Вирішення цього питання знаходиться на розсуді постачальника природного газу ТОВ «ГК “Нафтогаз Трейдинг”», в той час як АТ “ОТКЕ” та наші споживачі залишаються заручниками ситуації, як і переважна більшість теплопостачальників України, до врегулювання усіх організаційних труднощів, викликаних змінами в чинному законодавстві України.

 

За повідомленням АТ «ОТКЕ»

 

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини