Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:39:06

12 жовтня - який день, свято та прикмети

12.10.2021   08:06Агенцiя

12 жовтня світ відзначає Міжнародний день іспанської мови, День шоколадних сюрпризів, День шести мільярдів, Всесвітній день боротьби з артритом, Всесвітній день економіста, Всесвітній день перелітних птахів.

календар

календар

Всесвітній день боротьби з артритом проводиться з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я, відзначається щорічно 12 жовтня. Мета Всесвітнього дня боротьби з артритом привернення уваги та інформованості широкої громадськості до проблем ревматологічних захворювань. У наш час ревматологічні захворювання займають високі позиції в рейтингу причин захворюваності та інвалідності. Цьому недузі схильні не тільки літні, але і багато молодих людей, а також діти.

У США - День бамії, День Колумба, День вільнодумства, День заощаджень, День фермерів, День корінних народів, в Японії - День здоров'я і спорту, в Канаді - День Подяки, в Іспанії - національне свято, у Вірменії - День боротьби з тютюнопалінням, у Бразилії - День дитини, у Лаосі - День звільнення, в Уругваї - День інженера, в Аргентині - День поваги культурних відмінностей, у Бразилії - День явлення Богородиці, на Багамах - день національних героїв, Екваторіальна Гвінея - День Незалежності, у Коста-Ріці - день зустрічі КУЛЬТУР.

Православна церква 12 жовтня вшановує пам'ять святого Феофана Милостивого і преподобного Киріака відлюдника. Інші назви свята: «Феофан», «Феофан осінній», «Киріак», «Відхідник», «Марем'яна».

Прикмети на 12 жовтня


- ранковий вітер удень посилився, а до вечора стих, - кілька днів буде ясно;
- до вечора опустився туман - найближчим часом настане тепло, заморозків не буде;
- багато яскравих зірок - восени буде мало опадів, а наступний рік буде врожайним;
- багато пізніх грибів - довго не буде снігу.

Іменини у Кипріяна, Івана, Феофана, Євстахія та Максимільяна.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини