Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:51:19

10 квітня - День братів і сестер

10.04.2021   08:55Агенцiя

Традиція відзначати День братів і сестер 10 квітня прийшла із США, його англійська назва - Siblings Day (National Siblings Day).

календар

календар

І це чудовий привід згадати про те, що на Землі є близька споріднена душа. Цей поки ще не дуже відоме свято покликане продовжити традицію вшанування сімейних і родинних зв'язків, зміцнюючи відносини між близькими людьми, якими і є по відношенню один до одного братами і сестрами.

Сама по собі традиція вшанування кревної близькості брата і сестри, теплих стосунків між ними протягом усього життя існувала у багатьох народів. В Індії й сьогодні є відповідне національне свято - Ракша-бандхан.

Традиція відзначати День братів і сестер 10 квітня прийшла із США, його англійська назва - Siblings Day (National Siblings Day). Ідея заснування нового свята належить Клаудії Еварт, яка втратила своїх рідних брата й сестру в ранньому віці. В пам'ять про них Клаудія вирішила організувати проведення свята, а в якості дати обрала 10 квітня - День народження її сестри.

Вперше він був відзначений в 1998 році і став швидко набирати популярність спочатку в США, а потім отримав поширення і в інших країнах, наприклад, Британії, Австралії, Японії, Новій Зеландії, Канаді, Швеції та інших. Є відмінності від індійського свята - в Індії ритуал проводиться між двома близькими людьми. У США і в інших країнах світу, які приєдналися до святкування, кількість братів і сестер не має значення.

Всі вони є повноправними учасниками, вручающими та приймають подарунки і привітання. Головна ідея свята полягає в підтримці добросердих відносин, згуртуванні сім'ї. Тому громадські організації та активісти проводять в цей день майстер-класи, виставки, концерти та інші святкові заходи, влаштовують акції, фестивалі.

 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини