Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:48:45

Лікарі радять: 8 надійних засобів від грипу та застуди

01.12.2019   18:22Агенцiя

Лікарі — теж люди, вони також можуть захворіти й піти додому на лікарняний. Та лікування для себе вони теж призначають, і методи їх досить цікаві. А ви знали, чому медики так люблять подрімати вдень, носити з собою запасні шкарпетки і їсти взимку морозиво?

І ми не знали, яких рекомендацій дотримуються медпрацівники в гарячий сезон грипу, але дізналися, і розповімо про них вам.

Міцні напої не вбивають віруси, а холодне морозиво, навпаки, допомагає при застуді

Колись вважалося, що алкоголь допомагає «дезінфікувати» організм, вбиваючи збудників. Наука спростувала цей міф і довела протилежне: міцні напої знижують температуру тіла, створюючи комфортні умови для розмноження вірусів і бактерій.

А ось лікування холодом дійсно працює. Морозиво заспокоїть роздратоване горло, зменшить біль та зніме набряк носогорла.

Носіть при собі другу пару шкарпеток

Запасна пара шкарпеток має бути теплою, обов’язково. Одягайте їх, щойно відчуєте холод в ногах. Якщо вони будуть холодними, імунна система буде зігрівати холодні ноги, а не боротися зі збудниками захворювання.

Використовуйте для захисту правильні маски

Медичні маски бувають різними. Купуючи двобічну, запам’ятайте таке: якщо ви хворієте і не хочете заразити своїми мікробами інших, треба одягнути таку маску кольоровим боком назовні. Якщо ви здорові, але хочете захиститися в громадських місцях від вірусів, одягайте маску білим боком назовні.

Вилікуйте зубний наліт

Шанси захворіти на грип та застуду зростають, якщо за зубами неправильно доглядати та не проходити регулярну профілактику та перевірку. Ротова порожнина — ідеальне середовище для розмноження вірусів та бактерій, тому радимо дотримуватися таких правил:

  • Чистити зуби двічі на день, вранці та ввечері.
  • Придбайте зубну нитку для гігієни рота у важкодоступних місцях.
  • Вчасно лікуйте зуби та проходьте огляд у стоматолога.
  • За можливості використовуйте ополіскувач для рота.

Запишіться на лікувальний масаж

Професійний лікувальний масаж підсилює мікроциркуляцію крові й ненадовго піднімає температуру тіла, тим самим допомагаючи імунітету знищувати збудників.

Використовуйте антисептик для телефону, а просте мило — для рук

Недавні дослідження довели, що антисептик не може бути повноцінною альтернативою миття рук. Правильніше наносити його вже після цієї процедури, а також використовувати для того, щоб протирати комп’ютер або смартфон, на якому знаходиться більше бактерій, ніж на сидінні унітазу або підошві взуття.

Увечері навантажуйте тіло, щоб зняти біль в суглобах і м’язах, а вдень знаходьте час, щоб подрімати

За нормальної температури тіла легке фізичне навантаження рекомендується навіть тим, хто хворіє. Це може бути півгодинна піша прогулянка чи заняття розтяжкою перед сном: головне, щоб м’язи та суглоби працювали, покращуючи циркуляцію крові й трохи розігріваючи ваше тіло.

У денний час не забувайте робити невелику перерву: спробуйте подрімати на 20-30 хвилин чи просто розслабтеся в комфортному місці, слухаючи улюблену музику та надівши маску для сну, щоб дати мозку та очам трохи перепочити.

Подбайте про відповідне харчування і здорову роботі кишківника

Якщо у вас застуда чи грип, постарайтеся на деякий час підкоригувати харчування: пийте більше рідини, підсильте раціон овочами, фруктами (апельсин, лимон, лайм, грейпфрут) і та ягодами. Вони допоможуть активізувати захисні сили організму й протистояти інфекційним захворюванням, бо містять велику кількість вітаміну С.

Зверніть увагу на легкозасвоювані вуглеводи: гречку, вівсянку. Пийте соки, овочеві відвари, киселі, компоти, чай з медом, лимоном, варенням. Для підтримки імунітету необхідний білок, тому вживайте сир, кисломолочні продукти, яйця та не забувайте про цілющий курячий бульйон. А ось від солоної та гострої їжі краще відмовитися хоча б на деякий час. Харчування має бути дробовим, 5-6-разовим, невеликими порціями за прийом.

Цікаво, чи сподобалися вам поради лікарів? Чи будете застосовувати їх для себе? Цікаві ваші думки в коментарях.

джерело

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини