Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:19:00

Семінар щодо зменшення розміру єдиного соціально внеску для роботодавців у Прилуках

09.04.2015   11:59

7 квітня в актовому залі Прилуцької міської ради відбувся семінар-практикум на тему «Зменшення розміру ЄСВ для роботодавців. Актуально з березня 2015 року. Інші зміни в трудових відносинах в 2015 році». Захід організовано і проведено фахівцями Центру підтримки підприємництва з участю представників Управлінням праці та соціального захисту населення та Прилуцького міжрайонного центру зайнятості.

Учасниками семінару стали більше 30 представників юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, здебільшого бухгалтери.

Під час семінару обговорювали питання оформлення та розірвання трудових відносин з працівником; ведення трудових книжок з урахуванням змін в законодавстві; кадрове діловодство у ФОП.

За допомогою практичних прикладів, наглядних матеріалів та підрахунків розглядали можливість підвищення заробітної плати і можливість не збільшувати при цьому витрати на сплату ЄСВ; обговорювали правильність визначення базових показників за 2014 рік для подальшого розрахунку та застосування коефіцієнта на зменшення ЄСВ.

Присутні отримали інформацію від центру зайнятості про компенсації ЄСВ від держави; додержання Закону України “Про зайнятість”; працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Від управління праці та соціального захисту населення прозвучала інформація про отримання компенсації середнього заробітку, який зберігається за мобілізованими працівниками в 2015 році.

Для тих, хто не зміг прийняти участь в семінарі, але зацікавлений в застосуванні зменшеного розміру ЄСВ за найманих працівників, розміщено детальну інформацію на офіційному порталі www.pryluky.org в розділі “Центр підтримки підприємництва / корисна інформація». Інформація викладена у вигляді демонстраційних матеріалів (слайд-шоу) з роз’ясненнями та прикладами, які розглядались під час семінару.

Після закінчення семінару учасники залишили свої відгуки:

- Я постійно відвідую семінари, які проводить центр підтримки підприємництва, за які я дуже вдячна, бо на них висвітлюються всі нововведення в законах, які нам потрібні, - Чумаченко Т.В., ФОП.

- Дуже цікавий і змістовний семінар. Завжди користуюсь послугами центру підтримки підприємництва, - Логінова А., бухгалтер.

- Такі семінари дуже потрібні, тому що надають можливість обговорити поточні проблеми, покращують обмін інформацією та сприяють відносинам між підприємницьким середовищем та представниками влади, - Геєць Л.Г., начальник відділу праці УПСЗН.

Довідково: Центр підтримки підприємництва Прилуцької міської ради створений при підтримці АТ Тютюнової компаній «В.А.Т.-Прилуки» та Корпусу Миру США в Україні. Фахівці центру надають безкоштовні консультації з юридичних та бухгалтерських питань суб’єктам господарювання міста і району. Центр підтримки підприємництва працює з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 17:00, перерва 12:00-13:00; телефон 3-12-96; електронна адреса: pryluky_business@ukr.net.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини