Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 30 квітня, 22:09:32

Ваучери та сертифікати на навчання від служби зайнятості: хто та як може їх отримати

09.08.2023   09:51Агенцiя

У тих, хто не має потрібної на ринку праці професії, є можливість отримати її безкоштовно за сприяння служби зайнятості. Так, діють програми з профнавчання, перенавчання та підвищення кваліфікації, зокрема, як шляхом видачі сертифікатів безробітним, так і з наданням ваучерів для певних категорій населення.

Сертифікат на навчання можуть отримати зареєстровані безробітні та у стислі терміни (від 1 до 4 місяців) здобути нові професійні компетенції, підвищити рівень конкурентоспроможності на ринку праці. Навчання можливе як у навчальних закладах, так і у роботодавця безпосередньо на робочому місці за індивідуальною формою або шляхом стажування. А ще – у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Навчаються безробітні на замовлення роботодавців з гарантією працевлаштування. У період навчання вони отримують допомогу по безробіттю, забезпечуються гуртожитком, їм компенсуються витрати на проїзд.

Так, у поточному році професійне навчання за направленням служби зайнятості проходили 183 безробітних області. Вчилися на швачок, токарів, водіїв тролейбуса, операторів котельні, кухарів, перукарів та манікюрників.

Ваучер на навчання – друга програма, яка дає право окремим категоріям громадян, які не перебувають на обліку в службі зайнятості, підвищити свій фаховий рівень або здобути нову професію чи спеціальність. Ваучер можна отримати за однією зі 123 професій та спеціальностей із затвердженого Переліку. Максимальна вартість ваучера – 26840 грн (якщо вартість навчання більша, то різницю доведеться оплатити самостійно чи коштом роботодавця).

На Чернігівщині цьогоріч службою зайнятості видано 232 ваучери на навчання. Жителі області обрали такі професії: електрогазозварник, кухар, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, машиніст крана автомобільного, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, монтажник гіпсокартонних конструкцій тощо.

За  повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості

Останні новини Чернігівщини

Співпраця КП «Чернігівводоканал» з GIZ: серед проєктів – реконструкція водопроводу та передача нашому КП спецавтомобіля 15:22

На щотижневій розширеній нараді у міській раді 30 квітня обговорили питання щодо результатів співпраці комунального підприємства «Чернігівводоканал» з міжнародними партнерами, зокрема з німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Поліція розслідує обставини смертельної ДТП 15:19

Сьогодні близько 7-ї години ранку до поліції надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду на автодорозі неподалік від селища Березне Чернігівського району.

 Поліцейські Ніжина вилучили у місцевого мешканця зброю та боєприпаси

Поліцейські Ніжина вилучили у місцевого мешканця зброю та боєприпаси 15:17

Оперативники Ніжинського райуправління поліції під час санкціонованого обшуку в господарстві 54-річного ніжинця вилучили пістолети, гранату та набої.

ІПСО російських спецслужб, аби розколоти українське суспільство: Ломако про позов жителя Чернігівщини на Верховну Раду, з вимогою оголосити вибори президента

ІПСО російських спецслужб, аби розколоти українське суспільство: Ломако про позов жителя Чернігівщини на Верховну Раду, з вимогою оголосити вибори президента 15:15

Назвав ІПСО російських спецслужб і закликав політиків та громадських діячів утриматися від спокус бути використаними в інформаційній спецоперації країни-агресорки проти України.

Сума коштів на рахунку, яка доступна неплатникам аліментів для використання 15:12

16 тисяч гривень на місяць, і не більше, можуть витрачати громадяни, котрі ухиляються від сплати аліментів та відомості про яких внесені до Єдиного реєстру боржників https://erb.minjust.gov.ua/.