Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 21 травня, 06:08:31

Сума коштів на рахунку, яка доступна неплатникам аліментів для використання

30.04.2024   15:12Агенцiя

16 тисяч гривень на місяць, і не більше, можуть витрачати громадяни, котрі ухиляються від сплати аліментів та відомості про яких внесені до Єдиного реєстру боржників https://erb.minjust.gov.ua/.

Такий ліміт є свого роду пільгою на час дії в Україні воєнного стану. До минулого року, обмеження стосувалися всієї суми коштів, що перебувала на рахунках, наразі – з усіх наявних рахунків, на одному визначеному, доступні 2 мінімальні заробітні плати на місяць.
Важливо пам’ятати, що ця сума може бути використана протягом місяця, вона не є накопичувальною. Відповідна норма діє незалежно від розміру заборгованості за виконавчим документом.
Щоб мати рахунок у банку, який не опиниться під санкціями державних виконавців, боржнику слід звернутися до фахівців юстиції із заявою про визначення поточного рахунку у банку для здійснення видаткових операцій. Подати такий документ можна в паперовій формі (наручно або засобами поштового зв’язку) або в електронній формі з дотриманням вимог, встановлених Законом України «Про електронні документи та електронний документообіг».
Актуальні контактні дані відділів ДВС Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції – за посиланням:  https://www.sumyjust.gov.ua/terytorial-ni-pidrozdily/viddily-derzhavnoyi-vykonavchoyi-sluzhby/

* Зразок заяви про визначення поточного рахунку у банку для здійснення видаткових операцій

 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:34

Протягом минулої доби зареєстровано 8 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 7 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

На прикордонні Чернігівщини внаслідок ворожих обстрілів постраждав цивільний чоловік: поліція документує наслідки 09:27

18 травня, вдень росіяни завдали ударів по прикордонній Семенівській громаді Новгород-Сіверського району. Внаслідок атаки поранення отримав місцевий мешканець 1965 року народження. Його госпіталізували лікарі.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини жорстокого поводження з тваринами

Поліція Чернігівщини розслідує обставини жорстокого поводження з тваринами 09:25

17 травня до поліції надійшло повідомлення від 67-річного чоловіка про те, що в одному з мікрорайонів міста Чернігова кілька днів тому невідомі особи на вулиці розкидали отруту для тварин.

20 травня: цей день в Україні і світі

20 травня: цей день в Україні і світі 09:21

ДЕНЬ 817 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 817 RUSSIAN AGRESSION

Підтримка міжнародних партнерів України суттєва і лише набирає масштабу, – Володимир Кучма 11:26

Наразі Підтримка міжнародних партнерів України є дуже суттєвою. І вона набирає лише більшого масштабу. Такої думки голова Всеукраїнської асоціації громад Володимир Кучма.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини