Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 20:26:02

Відбулася презентація книги поезій "На рушниках натомлених вітрів" Миколи Будлянського

03.01.2024   08:38Агенцiя

28 грудня у Чернігівській ОУНБ імені Софії та Олександра Русових відбулося останнє в цьому році засідання клубу "Краєзнавець".

 У читальному залі бібліотеки зібралися друзі, шанувальники та поціновувачі творчості українського письменника, журналіста, краєзнавця Миколи Будлянського аби привітати його з недавнім 70-річчям та виходом у світ чергової книги поезій з ліричною назвою "На рушниках натомлених вітрів".

Нагадаємо, що Микола Георгійович не вперше презентує свої творчі здобутки в обласній бібліотеці. Так, у лютому 2018 р. були представлені збірник краєзнавчих нарисів про село Олишівка Чернігівського району "Час рікою пливе" та книга "Розкажіть мені, мамо" про рідну йому Держанівку тодішнього Носівського району, у березні 2019 р. – збірка поезій "Смак пізнього яблука" та книга документально-публіцистичних нарисів "Орлівка. За батьківськими заповітами", а у вересні 2021 р. – книга віршів "Любов і вирій".

Вітаючи презентанта, директор Чернігівській ОУНБ імені Софії та Олександра Русових Юрій Соболь наголосив, що поезія Миколи Будлянського людяна, тепла, актуальна і напрочуд афористична.

У таємничий світ народження поезії занурив присутніх автор презентованої збірки, а також пан Микола познайомив зі своїми новими віршами.

Щиро і тепло вітали Миколу Будлянського з ювілеєм і виходом збірки та бажали творчого натхнення голова Чернігівського обласного осередку Національної спілки письменників України Олена Конечна і відповідальний секретар цієї ж організації Валентина Громова, чернігівський поет і журналіст Олексій Маслов, тележурналістка та волонтерка Тетяна Миргородська, доктор юридичних наук, професор Іван Богатирьов, ветеран чернігівської журналістики Лідія Кузьменко, письменник Михась Ткач, поетеса Ганна Демиденко (Верес) та ін.

Емоційно та чуттєво звучали цього дня вірші у виконанні бібліотекарів – відділу краєзнавства Софії Мнівець та відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів Світлани Сусленко.

У залі була розгорнута книжково-ілюстративна виставка "Поетичний світ Миколи Будлянського", яку презентувала модераторка заходу, завідувачка відділу краєзнавства Ірина Каганова.

Ірина Каганова, завідувачка відділу краєзнавства

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.