Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 05:51:21

Виставка ікон "З Богом у душі"

03.04.2018   14:28

Український народ завжди був богомільним. Українці завжди мали у своїй хаті образи. Помешкань, де б не було святих зображень, у давнину, і навіть зараз, мабуть, не існує.

Ікони були прикрашені найгарнішими рушниками, що свідчить про особливо шанобливе ставлення до них господарів. Святі образи є справжніми оберегами і помічниками родини.

Мільйонам людей ікони вселяють віру, надію та любов, дарують зцілення та творять дива. Не дивлячись на численні гоніння та знищення ікон, частина з них все ж дійшла до нас і являє собою історичну та духовну цінність нашого народу, яка була представлена на виставці в Прилуцькому краєзнавчому музеї.

З 3 квітня 2018 року у виставковому залі музею діє виставка «З Богом у душі», присвячена Великоднім святам. На виставці представлені лиш невелика частина з ікон, що зберігаються у фондах краєзнавчого музею, датовані XVII – поч. XX століття.

Серед них ікона «Стрітення Господнє», «Спас на престолі», «Святий Миколай», «Хрещення», «Великомучениця Варвара», «Преображення», «Богоматір», «Покрова», «Воскресіння Ісуса Христа», «Свята Трійця» та інші.


Прилуцький краєзнавчий музей імені Василя Івановича Маслова

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини