Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:21:34

"Молодіжний" у Прилуках

13.12.2014   14:12

Останнім часом вистава «Стільці» Чернігівського молодіжного театру успішно мандрує театральним простором України, повідомляє Хвиля Десни.

З часу створення вона вже завітала до Києва, Одеси, Кременчука, а 30 листопада відвідала місто Прилуки. Невеликий екскурс: «Стільці» поставив молодий режисер Євгеній Сидоренко (актор театру), це його дипломна робота.

Виставу створено в «Майстерні актора» при Молодіжному театрі. У головних ролях – провідні артисти Молодіжного Роман Покровський та Юлія Матросова.

Варто сказати, що Прилуки можна сміливо назвати театральним містом. Тут постійно відбуваються театральні фестивалі й навіть є своя театральна будівля (нині міський палац культури). А саме завдяки його новому директорові Артемію Аніщенку щонеділі тут — театральні вечори, в яких беруть участь абсолютно різні театри й театральні студії.

Як зазначив Артемій Аніщенко, «Театральні вечори ставлять за мету повернути прилучанам присутність театру в місті та інтерес до нього, дати можливість культурно проводити вихідний день, а також зібрати кошти для воїнів АТО з Прилук». Справа ця потрібна, і приємно, що команда з Чернігова зробила свій невеликий внесок у цей проект.

Вистава «Стільці» була стовідсотковим експериментом для всіх: і для режисера, і для працівників палацу. Режисер змусив робітників сцени попрацювати в зовсім іншому ритмі. Загалом «Стільці» Ежена Іонеско для Прилук — перша зустріч із театром абсурду. І було приємно, що малу сцену глядач заповнив повністю. Здебільшого це була молодь, котра уважно слідкувала за акторами й була занурена в атмосферу вистави, що підтверджували повна тиша в залі та бурхливі оплески.

Після вистави відбулася прес-конференція, на якій приємно здивували підготовлені журналісти, що із захопленням розпитували режисера та акторів і намагалися розшифрувати код, який режисер заклав у виставу. Тож театру бути на такій благословенній землі.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини