Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 12:06:43

У Свято-Троїцькому кафедральному соборі міста вшанували пам'ять святителя Феодосія Чернігівського

19.02.2013   11:00Агенцiя

У день пам'яті святителя Феодосія у Свято-Троїцькому соборі пройшла урочиста Божественна літургія, участь у якій взяли священики з різних єпархій.

Майже 120 років як Святитель Феодосій причислений до лику святих і своїми молитвами охороняє наше місто. Чернігівці вважають його своїм покровителем і заступником. 26 квітня 1986 у день Чорнобильської трагедії, радіоактивна хмара оминула Чернігів. Віруючі впевнені, що це Святитель своїми молитвами заступився за місто. Відтоді ліквідатори аварії вважають його своїм покровителем.

Поклонитися мощам Святителя Федосія приходять не тільки чернігівці, а й паломники з усієї України, дальнього та ближнього зарубіжжя. У день пам'яті у Свято-Троїцькому соборі зібралися сотні прихожан.   

На цьогорічну літургію приїхав народний депутат України Ігор Рибаков. Він людина глибоко віруюча, багато років він допомагає церквам, бере активну участь у будівництві та відновленні храмів. Останні роки турбується про здоров'я та підтримує Блаженнійшого Митрополита Володимира.

"Для мене це дуже важливий день, - сказав Ігор Рибаков. - Святитель Феодосій молиться перед Господом за всіх нас. Я приїхав на богослужіння щоб низько поклонитися святим мощам і попросити, щоб його молитвами Господь послав нашій країні мир та спокій".

PR

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.