Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 14:13:05

Заробітна плата в Чернігівської області в січні–вересні 2016 року. ДОВІДКА

15.11.2016   07:41Агенцiя

На підприємствах, в установах та організаціях Чернігівської області в січні–вересні 2016 р. було зайнято 190 тис. осіб, повідомило Головне управління статистики у Чернігівській області.

На оплату їхньої праці було спрямовано майже 7 млд.грн. Номінальна заробітна плата штатного працівника в середньому становила 3887 грн (в Україні – 4989 грн), що на 23% більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року.

Реальна заробітна плата (з урахуванням змін споживчих цін) у січні–вересні 2016р. проти січня–вересня 2015р. збільшилася на 7,9%.

За рівнем оплати праці Чернігівська область випереджала Тернопільську, Чернівецьку, Кіровоградську, Житомирську та Хмельницьку області. Найвища заробітна плата була нарахована в м.Києві (8231 грн.), найменша – у Тернопільській області (3550 грн.).

Більш оплачуваними в економіці області були працівники добувної промисловості і розроблення кар'єрів (6878 грн.), виробництва коксу та продуктів нафтоперероблення (6373 грн.), виробництва харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів (6027 грн.), сфери інформації та телекомунікацій (5334 грн.), фінансової та страхової діяльності (5136 грн.), постачання електроенергії, газу, пару та кондиційованого повітря (5119 грн.).

Водночас значно нижчим від середньообласного показника був розмір середньої заробітної плати працівників поштової та кур’єрської діяльності, зайнятих на підприємствах із виробництва меблів, іншої продукції, ремонту і монтажу машин та устаткування.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.