Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 7 травня, 11:47:32

Художній текстиль Наталії Онанко експонують у чернігівському музеї

15.01.2018   07:52Агенцiя

12 січня у Чернігівському обласному художньому музеї ім.Григорія Галагана відбулось відкриття виставки робіт члена Національної спілки художників України Наталії Онанко. На виставці, що носить назву "Диворитми", представлені художні роботи в техніках художній текстиль і витинанка.

Наталія Онанко – чернігівська художниця, відома в Україні своїми чарівними та життєдайними акварелями. Вона успішно навчає живопису студентів Ніжинського коледжу культури і мистецтв ім. М. Заньковецької та безупинно навчається сама. Творчий неспокій спонукає її до постійного розвитку, а значна кількість персональних виставок засвідчує високий творчий потенціал мисткині, що не зупинилась у пошуках втілення образів лише графічними та живописними засобами. Вона завжди прагне до довершеності, до опанування новими техніками та матеріалами. Завдяки цьому останніми роками розкрилась ще одна грань таланту мисткині у царині художнього текстилю та витинанки. Наталія стала учасником Всеукраїнських виставок та мистецьких проектів декоративного мистецтва: «Світ Божий як Великдень», що відбувається у різних містах України ‒ Одесі, Дніпрі, Києві, Івано-Франківську; Різдвяні виставки (м Київ); «Пречиста» (м. Чернівці). Наполеглива робота із текстилем, захоплення витинанкою дали можливість висловити те, що подекуди складно вербалізувати. Це і своєрідне переосмислення нашої історико-культурної спадщини, і звернення до фольклору та української традиції, і філософське бачення дійсності.

Лейтмотивом виставки є календарно-обрядові свята. Чудово доповнюють експозицію роботи, створені під враженням подорожі до Карпат.Художній доробок Наталії Онанко свідчить про неповторність її світосприйняття, а пошуки засобів декоративності виявляються у кольорових диворитмах одухотворених творів, просякнутих великою любов’ю та захопленням навколишньою красою.

Привітати Наталію прийшли її вчителі - художники Василь Михайлюк, Тетяна Федоритенко, Тетяна Матвейцева, Наталія Войстрикова, колеги з Ніжинського коледжу культури і мистецтв ім. М. Заньковецької, друзі.


Чернігівський обласний художній музей імені Григорія Галагана

Останні новини Чернігівщини

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

На Чернігівщині є вакансії з наданням житла

На Чернігівщині є вакансії з наданням житла 09:31

Наразі в базі вакансій Чернігівської обласної служби налічується близько двох десятків пропозицій роботи з наданням житла.

Поліція розслідує обставини вибуху в банку в Чернігові: вміст сховищ та майно клієнтів не постраждали 09:27

6 травня близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Вибухом пошкоджено будівлю та автівки, що були припарковані поруч. Постраждалих людей немає. Попередньо, внаслідок вибуху вміст сховищ банку також не постраждав. Заяв про зникнення майна від клієнтів банку до поліції не надходило.

Понад 11 тис. жителів Чернігівщини отримали безоплатні послуги з раннього виявлення раку за Програмою медичних гарантій

Понад 11 тис. жителів Чернігівщини отримали безоплатні послуги з раннього виявлення раку за Програмою медичних гарантій 09:25

З початку 2024 року 11 058 пацієнтів безоплатно зробили обстеження з ранньої діагностики новоутворень у лікарнях Чернігівської області.

Аудитори Чернігівщини попереджали міську владу про можливі проблеми з перевезенням пасажирів

Аудитори Чернігівщини попереджали міську владу про можливі проблеми з перевезенням пасажирів 09:12

В ході аудиту бюджету Чернігівської міської територіальної громади, завершеного в січні 2024 року, досліджувалось питання транспортного обслуговування населення, яке здійснювалося як комунальним, так і приватними підприємствами.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини