Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:36:13

У Чернігові відбувся фестиваль вертепів "Колядує вся родина". ФОТОрепортаж

14.01.2013   11:18Агенцiя

13 січня Третій різдвяний фестиваль «Чернігівська коляда-2013» зібрав творчі колективи м. Чернігова та Ніжина в міському Палаці культури на традиційний фестиваль вертепів.

Глядачі мали змогу побачити та почути театралізовані постановки, вокальні та хореографічні номери у виконанні обрядових гуртів «Джерело надії» Палацу культури художньої творчості дітей, юнацтва та молоді, спортивно-патріотичної організації «Тризуб», вокального ансамблю «Ліберта» Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т. Г. Шевченка, ансамблю бандуристів «Писанка» дитячої музичної школи №2, театрального відділу міської школи мистецтв та вертепу школи мистецтв при Ніжинському училищі культури ім. М. Заньковецької.

Різнопланові, традиційні та сучасні постановки не залишили байдужим нікого, хто прийшов до міського Палацу в цей день. Родзинкою фестивалю був виступ вертепу школи мистецтв при Ніжинському училищі культури ім. М. Заньковецької, які прибули до Чернігова спеціально для участі у фестивалі вертепів і залишили після свого виступу неймовірні приємні враження в усіх учасників та глядачів.
Це був другий захід з трьох запланованих в рамках різдвяного фестивалю «Чернігівська коляда-2013», що проходить за підтримки міського голови Олександра Соколова.

7 січня відбулись вертепні дійства на Красній площі, в мікрорайоні «Шерстянка», біля ТЦ «Мегацентр», магазину «Велика кишеня» та «Екомаркет» (вул. Кільцева). Названі заклади є постійними партнерами фестивалю і надають всіляку підтримку та допомогу в організації фестивалю вже третій рік поспіль.

До всіх учасників та гостей заходу зі сцени міського Палацу культури з вітальним словом звернувся Преосвященніший Євстратій, Єпископ Чернігівський і Ніжинський Української православної церкви Київського патріархату та заступник начальника управління культури міської ради Юрій Ткач, який вручив учасникам та партнерам фестивалю грамоти та подяки управління культури.

Наймолодші учасники вертепів отримали солодкі подарунки від приходу храму Святої Великомучениці Катерини Української православної церкви Київського патріархату.

А вже 20 січня міський Палац культури гостинно відкриє свої двері для заключного концерту фестивалю «Різдвяні піснеспіви».

 Управління культури Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.