Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:31:17

"Обереги дитинства": особливі діти щирі й талановиті

04.12.2014   15:48Агенцiя

Від них відвертається міська влада, роблячи вигляд, що їх не існує. Вони ж, попри все, демонструючи надзвичайну витримку і силу духу, доводять: діти з особливими потребами дійсно надзвичайні. Напередодні Міжнародного дня інвалідів у Чернігові вдруге пройшов обласний фестиваль творчості дітей та молоді з особливими потребами «Обереги дитинства». І, як завжди, за підтримки народного депутата України Владислава Атрошенка.

Організаторами свята виступили Благодійний фонд «Поліський оберіг», міське громадське об’єднання інвалідів «Шанс», громадська організація «Молодіжний центр «Жменя», відділ інклюзивного навчання Чернігівського обласного інституту післядипломної освіти ім. К.Д. Ушинського та інші громадські організації міста, які опікуються проблемами дітей і молоді з особливими потребами.

Фестиваль став святом для понад ста дітей та молоді з особливими потребами, які взяли участь у виставці творчих робіт і концертній програмі. На свято були запрошені представники 19 громадських організацій міста та області, державних установ, що опікуються проблемами інвалідів.

«Сприяти розвитку творчих здібностей, підвищити самооцінку та впевненість у собі дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування, привернути увагу громади до проблем дітей з особливими потребами – це однин із пріоритетних напрямків соціальної політики, який мають ставити перед собою держава та місцева влада», – в цьому переконаний народний депутат України Владислав Атрошенко. Саме за його ініціативи Благодійний фонд «Поліський Оберіг» об’єднав громадські організації міста, які переймаються потребами особливих дітей, і вже вдруге організував обласний фестиваль творчості.

Діти з особливими потребами – теж талановиті. Вони вишивають бісером, плетуть, малюють картини, дивують глибиною написаних пісень та віршів. І головне – вони щирі та відкриті до спілкування. І завдання дорослих – адаптувати їх до повноцінного, соціально активного життя. На усвідомленні цього завдання і був побудований діалог нардепа з громадськими активістами. Вони погодилися об’єднати зусилля і створити чіткий план роботи щодо адаптації та соціалізації дітей з особливими потребами у суспільство. А зі сцени нардеп закликав громаду і міську владу не ігнорувати проблему, а долучатися до підтримки особливих дітей.

Прес-служба народного депутата України Владислава Атрошенка

 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини