Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 03:58:42

Презентація монографії "Охорона культурної спадщини історико-культурними заповідниками Чернігово-Сіверщини

15.05.2017   12:00Агенцiя

15 травня о 12.00 презентація монографії у Чернігові, у Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» (у Колегіумі, на Валу) "Охорона культурної спадщини історико-культурними заповідниками Чернігово-Сіверщини". За загальною редакцією С.Ю. Зозулі.

Колективна монографія
Колектив авторів: Буренко В.М., Жукова С.П., Заліський О.С., Заліський С.В., Зозуля С.Ю., Кербут Т.В., Кіяшко Л.Г., Коваленко О.Б., Малик Є.І., Непотенко І.В., Руденок В.Я., Сторчака Н.І., Титова О.М., Тупик С.В., Федорченко А.А.
У колективній монографії висвітлюється історія й основні напрями діяльності історико-культурних заповідників, що знаходяться на території Чернігово-Сіверщини. Особлива увага акцентується на пам’яткоохоронній діяльності заповідників і популяризуванні пам’яток культурної спадщини, що знаходяться в їх підпорядкуванні.

Книга видана під грифом Північно-Східного регіонального відділення Центру пам’яткознавства НАН України і УТОПІК видавцем Олегом Філюком. Розділи монографії висвітлюють пам’яткоохоронну діяльність Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній», Національного історико-культурного заповідника «Качанівка», Державного історико-культурного заповідника у м. Путивлі, Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця» (м. Батурин), Національного заповідника «Глухів» та Історико-археологічного музейного комплексу «Древній Любеч».

Видання розраховане як для науковців, дослідників українського пам’яткознавства та музеєзнавства, так і для широкого кола читачів, що цікавляться вітчизняною історією та старожитностями.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.