Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 1 травня, 23:12:10

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

11.04.2024   09:42Агенцiя

Протягом минулої доби зареєстровано 18 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 17 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

МНС

МНС


Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:

- 3 вибухи з міномета 120 мм біля н.п. Грем'яч Новгород-Сіверського району;

- 6 вибухів з міномета 120 мм біля н.п. Клюси Корюківського району;

- 2 вибухи FPV-дрони біля н.п. Михальчина Слобода Новгород-Сіверського району;

- 6 вибухів зі ствольної артилерії 122 мм біля н.п. Богданове Новгород-Сіверського району.

- 1 вибух FPV-дрон біля с. Леонівка Новгород-Сіверського району;

- 13 вибухів з міномета 120 мм біля н.п. Ясна Поляна Новгород-Сіверського району;

- 14 вибухів зі ствольної артилерії 152 мм біля н.п. Бучки Новгород-Сіверського району;

- 1 вибух FPV-дрон біля н.п. Леонівка Новгород-Сіверського району;

- 17 вибухів з міномета 120 мм на території Семенівської ТГ Новгород-Сіверського району. Пошкоджено 2 нежилі приватні будинки;

- 6 вибухів з міномета 120 мм на території Семенівської ТГ Новгород-Сіверського району. Пошкоджено с/г техніку та будівлі на території тракторного стану;

- 3 вибухи з міномета 82 мм біля н.п. Леонівка Новгород-Сіверського району;

- 1 вибух з міномета 120 мм біля н.п. Хрінівка Корюківського району;

- 1 вибух з міномета 82 мм біля н.п. Леонівка Новгород-Сіверського району;

- 1 вибух з міномета 120 мм біля н.п. Мхи Новгород-Сіверського району;

- 4 вибухи з міномет 120 мм біля н.п. Хрінівка Корюківського району

- 4 вибухи з міномета 82 мм біля н.п. Леонівка Новгород-Сіверського району.

Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження іншої  цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Ситуації на мережах життєзабезпечення :

Внаслідок бойових дій знеструмлені 10 ЛЕП 10 кВ (з них 8 частково), 22 населені пункти (з них 3 частково), 49 трансформаторних підстанцій. Без електропостачання залишаються 1285 абоненти.

Дорожньо-транспортні пригоди –1 :

- в м. Прилуки по вул. Береговій біля будинку №76 о 19 год. 25 хв. 10 квітня водій автомобіля «Faw CA1031» здійснив зіткнення з велосипедистом. Внаслідок ДТП велосипедист отримав тілесні ушкодження.

Пожежі – 17:

пожежі в житловому секторі – 4:

   - с. Рождественське Новгород-Сіверського району (Коропська ТГ) по вул. Перемоги, 26 о 20 год. 08 хв. 10 квітня сталася пожежа господарчої будівлі (3х6 м, стіни дерев'яні, покрівля металева). Вогнем знищено покрівлю на площі 4 кв.м та перекриття на площі 2 кв.м, пошкоджено покрівлю на площі 14 кв.м. Причина - коротке замикання електромережі;

   - в с. Митченки Ніжинського району (Батуринська ТГ) по вул. Клубна, 46 о 21 год. 51 хв. 10 квітня сталася пожежа нежилого будинку (8х10 м, стіни дерев'яні, покрівля металева). Вогнем знищено майно, пошкоджено перекриття на площі 15 кв.м та стіни на площі 20 кв.м. Причина встановлюється;

   - в с. Долинське Корюківського району (Сосницька ТГ) по вул. Братів Драгунів, 30 в 00 год. 53 хв. 11 квітня сталася пожежа гаражу (7х12 м, стіни дерев'яні, покрівля металева). Вогнем знищено будівлю, автомобіль ВАЗ-2107, скутер. Причина встановлюється;

   - в с. Хмільниця Чернігівського району (Новобілоуська ТГ) по вул. Широкій, №22 та № 24 о 01 год. 51 хв. 11 квітня сталася пожежа господарчої будівлі (7х9 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття, а також  покрівлю та перекриття поряд розташованої господарчої будівлі (7х9 м, стіни шлакоблок, покрівля шиферна. Причина встановлюється.

пожежі сухої трави та сміття –13 пожеж на загальній площі 15,3 га. Причина - потрапляння малокалорійного джерела запалювання на горючий матеріал.

Виявлення та знешкодження боєприпасів:

  Піротехнічні підрозділи 8 разів залучалися до виконання робіт за призначенням, виявлено 4 ВНП (з початку бойових дій знешкоджено -  52710 ВНП).

Попередження про небезпечні гідрологічні явища (НГЯ) та процеси на водних об’єктах Чернігівської області:

Через коливання рівнів води на річках області, спостерігається ускладнення гідрологічної обстановки на окремих ділянках:

р. Дніпро: с-ще Радуль (Ріпкинська ТГ) Чернігівського району - перелито проїжджу частину вул. Новікова (ділянка довжиною до 80 м, рівень води до 34 см), ускладнено транспортне сполучення з 28 домоволодіннями. Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення не зареєстровано.

р. Десна: Новгород-Сіверська ТГ Новгород-Сіверського району - через затоплення  під'їзних шляхів до понтонних мостів через р. Десна та р. Віть (ділянки довжиною до 3 м, рівень води до 83 см), тимчасово припинено пряме транспортне сполучення з 3 населеними пунктами громади (с. Бирине, с. Підгірне, с. Прокопівка). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення не зареєстровано.

В м. Новгород-Сіверський створено мобільний пост для надання допомоги населенню (від ГУ ДСНС в області залучені 1 чоловік особового складу, 1 човен). Протягом доби надано допомогу 40 особам, з них 2 дитини (з початку робіт - 732 особам, з них 72 дитини).

Загалом з початку проведення робіт через підтоплені ділянки перевезено    1181 особу, з них 117 дітей.

Небезпечні гідрологічні явища та процеси на водних об’єктах області:

11-12 квітня на р. Дніпро в межах Чернігівської області утримуватиметься затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення ряду прирічкових сіл  водами р. Сож та р. Дніпро у Чернігівському районі (II рівень небезпеки – помаранчевий).

На р. Десна  внаслідок  утримання  високих  рівнів  води  та  незначного їх підвищення  на ділянці р. Десна вище  м. Чернігів  триватиме затоплення заплавних територій та доріг на заплаві  з порушенням транспортного сполучення з окремими селами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському, Чернігівському  районах області (I рівень небезпеки – жовтий).

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 11-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 13 мкр/год., Ніжин – 11 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 13 мкр/год, Семенівка – 13 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 10 квітня по 20 годину 11 квітня очікується мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер південно-західний з переходом на північно-західний 7-12 м/с. Температура по області вночі 6-11º, вдень 19-24º тепла.

          По м. Чернігову очікується мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер південно-західний з переходом на північно-західний 7-12 м/с. Температура вночі 8-10º, вдень 20-22º тепла.

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено