Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 08:37:13

Руйнація колектора на Масанах. Які варіанти вирішення

01.05.2024   13:43Агенцiя

Цієї суботи, 27 квітня, в мікрорайні Масани (біля магазину «Велмарт») комунальники зафіксували пошкодження асфальтобетону відразу в кількох місцях, там, де прокладено каналізаційний колектор діаметром 600 мм.

 Про питання та варіанти його вирішення під час загальноміської наради 30 квітня доповідав директор КП «Чернігівводоканал» Сергій Малявко.

    – Складність в тому, що він проходить через забудову (торгові точки – ред.), – зазначив Сергій Малявко. – Для того, що розкопати цей колектор і зробити відкритим способом, ширина котловану має бути метрів десь 10. Тобто, всі ці  забудови можуть бути безпосередньо в траншеї.

Зараз для вивчення проблеми та прийняття найоптимальнішого рішення для її усунення, залучається спецобладнання та зовнішні спеціалісти. Зазначимо, що колектор 1990 року будівницва і через нього здійснюється водовідведення понад 10 багатоповерхових будинків у мікрорайоні Масани.

    – Є варіант робити колектор зсередини, тобто методом санації. Для цього з міста Суми ми запросили фахівців зі спеціальним роботом та профільну організацію, яка робить ремонти колекторів зсередини. Сьогодні-завтра проведемо телеметрію і будемо приймати рішення, який вид робіт застосовувати, – проінформував директор КП.

Також Малявко додав, що критичної ситуації із водовідведенням наразі немає, комунальне підприємство забезпечене спецтехнікою для перекачування. У разі ж виконання аварійних робіт відкритим способом, доведется тимчасово припинити водопостачання до понад 10 будинків, зазначив керівник КП.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини