Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 14:42:33

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя

29.03.2024   09:41Агенцiя

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

    «Спортивна спільнота була першим дорослим чоловічим ком’юніті в житті мого сина. Ми, як і всі батьки, спочатку пробували різні гуртки. Проте, на вибір саме дзюдо вплинули як тренер, який став справжнім наставником Андрія, так друзі із залу, з яким він проводив дуже багато часу. Це був стиль життя мого сина», – поділилася спогадами мама Героя Ірина Сімонова, директорка Чернігівського обласного молодіжного центру.



Організатор заходу, голова ГО «Федерація дзюдо Чернігівської області» Олександр Маркін переконаний, що подібні змагання вкрай необхідні, щоб вкотре нагадати нам про подвиги наших захисників. А кошти, зібрані під час заходу, будуть віддані на авто для військових.

Вшанували пам’ять Героя Іван Ващенко, заступник голови ОДА та Дмитро Блауш, заступник голови обласної ради.

    «Людина покидає нас двічі. Перший раз фізично, другий – коли ми забуваємо про неї. Сьогодні ми згадуємо молодого офіцера Андрія Юрченка, який поклав своє життя на вівтар незалежності України. Наш святий обов'язок пам’ятати кожного воїна та вписати золотими літерами на фундаменті становлення української держави», – наголосив Іван Ващенко.

Андрій Юрченко своє життя присвятив військовій кар’єрі – навчався у Чернігівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою та Національній академії Сухопутних військ. Отримав звання лейтенанта. Проходив навчання у Королівській школі артилерії у Великобританії. Після повернення в Україну командування довірило молодому офіцеру посаду командира самохідної артилерійської батареї. Брав участь у боях за Бахмут, Оріхів, Роботине, Вербове. За успішне виконання завдань був відзначений нагрудним «Срібним хрестом».

Андрій загинув 30-го серпня минулого року під час розвідки місцевості для визначення місць вогневих позицій. Герою назавжди – 21 рік.
 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.