Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 6 травня, 20:11:37

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

26.04.2024   09:43Агенцiя

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

 
 Відповідні рішення погодили на виконавчому комітеті Чернігівської міської ради 24 квітня.

– Три рішення ми приймаємо. Перше – даємо дозвіл на перерахування коштів на КП «ЧТУ», для того, щоб вони розрахувалися з підприємством за виготовлення тролейбусів. Друге – вносимо зміни до мережі маршрутів міського електричного транспорту. Третє, щоб на цьому маршруті застосувався однаковий тариф, враховуючи, що будемо окрім тролейбусів додавати туди ще й автобуси, – пояснив в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.
Маршрут № 1 «Діагностичний центр – мікрорайон «Шерстянка» обслуговуватимуть тролейбуси з автономним запасом ходу. Вони курсуватимуть з інтервалом руху у 20 хвилин. Чотири машини придбали коштом міського бюджету у місцевого виробника.

– Щоб зробити 20-хвилинний інтервал, чотирьох тролейбусів недостатньо, тому буде залучатися і автобусний склад. Але тариф буде однаковий на всьому маршруті, незалежно від виду транспорту, – говорить Ломако. – Вважаю, це важливий маршрут для міста. З'єднання Шерстянки та Подусівки з центром та Бобровицею, значно покращить транспортне забезпечення наших мешканців.

За схемою руху цього тролейбусного маршруту буде також облаштовано зупинки громадського транспорту, там, де їх немає. Цим питанням вже займається управління ЖКГ.

Маршрут запрацює як тільки будуть виконані роботи з організації місць для безпечної висадки (посадки) пасажирів зі встановленням відповідних знаків, та за погодження патрульної поліції.

Схема руху тролейбусного маршруту №1 «Діагностичний центр – мікрорайон «Шерстянка»
Від кінцевої зупинки «Діагностичний центр»: вул. Шевченка, вул. В. Тарновського, вул. Гетьмана Полуботка, вул. П’ятницька, вул. Київська, вул. І. Мазепи, вул. Любецька, вул. Ріпкинська, вул. Тероборони, вул. Дніпровська, вул. Попова, вул. Ціолковського, вул. Д. Самоквасова, вул. Текстильників до кінцевої зупинки «Мікрорайон Шерстянка» в прямому напрямку.

Та в зворотному напрямку: від кінцевої зупинки «Мікрорайон Шерстянка»: вул. Попова, вул. Дніпровська, вул. Тероборони, вул. Ріпкинська, вул. Любецька, вул. І. Мазепи, просп. Миру, просп. Перемоги, вул. О. Молодчого, вул. Шевченка до кінцевої зупинки «Діагностичний центр».

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Чернігівщина на розвиток професійної освіти отримає від держави близько 22 млн грн 17:20

Цьогоріч чотири заклади професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області беруть участь у державній програмі з оновлення майстерень – створення на базі профтехів навчально-практичних центрів (далі – НПЦ).

До чернігівського банку, де стався вибух, зробили підкоп із підвалу сусіднього будинку 17:17

"Цей підкоп зробили три тижні тому, десь так. І пісок в дитячому садочку під паркан поклали. Викликали поліцію, вони прийшли, подивилися, сказали, все добре і поїхали. І ось, будь ласка, нормально закінчилося. Коли вони виносили той пісок, невідомо", — каже Ніна.

Поліція розслідує обставини вибуху в приміщенні банку в Чернігові 11:21

Сьогодні близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Внаслідок вибуху сталася пожежа, будівля пошкоджена. Постраждалих людей немає.

Ремонт каналізаційного колектору на Масанах здійснять у травні 11:19

В суботу, 27 квітня, на ділянці вуличного каналізаційного колектору діаметром 600 мм по вулиці Незалежності,42, було виявлено декілька просідань асфальтобетонного покриття, що свідчить про порушення цілісності та герметичності трубопроводу який проходить у зазначеному місці.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:13

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж. Внаслідок цих подій постраждалих осіб не зареєстровано.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини