Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 6 травня, 15:07:12

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу

26.04.2024   15:25Агенцiя

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

 Чергова офлайн зустріч представників влади, служби зайнятості, соціальних партнерів, місцевих роботодавців, внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій за «круглими столом» відбулася в Борзнянській міській раді. Йшлося про можливості та послуги для переселенців та ветеранів війни.

За словами директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник, адаптуватися на сучасному ринку праці та працевлаштуватись цим категоріям громадян допоможе низка безкоштовних сервісів та послуг, серед них: підбір роботи, залучення до тимчасової зайнятості, навчання новим професіям, зокрема шляхом надання ваучера, гранти на створення або розвиток власної справи тощо. Для роботодавців діють компенсаційні програми за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, учасників бойових дій та за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю.

Як працюється сільгоспвиробникам в умовах воєнного стану і чи створюють вони нові робочі місця, фахівцям служби зайнятості розповів керівник ТОВ «Борзнаагроптахопродукт» Іван Іваній – успішний аграрій, чиє ім’я відоме далеко за межами Борзнянщини. За його словами, основним видом діяльності підприємства є виробництво борошномельно-круп’яної продукції, а це - борошно, пшоно, пшенична, кукурудзяна, гречана, ячнева, перлова крупи. «Борзнаагроптахопродукт» також виготовляє олію, комбікорми для птиці, розводить птицю та продає підрощений молодняк (курчат м'ясо-молочної породи та бройлерів), надає послуги з переробки зернових культур, заготовляє та реалізує дрова населенню. Незважаючи на нинішній скрутний та неспокійний час, підприємство продовжує працювати, виробляти українську продукцію і створювати нові робочі місця, забезпечуючи роботою місцевих жителів. Так, цього року за сприяння служби зайнятості на ТОВ «Борзнаагроптахопродукт» було працевлаштовано трьох безробітних апаратниками круп'яного виробництва.

Є запитання? Звертайтеся на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Чернігівський обласний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

Поліція розслідує обставини вибуху в приміщенні банку в Чернігові 11:21

Сьогодні близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Внаслідок вибуху сталася пожежа, будівля пошкоджена. Постраждалих людей немає.

Ремонт каналізаційного колектору на Масанах здійснять у травні 11:19

В суботу, 27 квітня, на ділянці вуличного каналізаційного колектору діаметром 600 мм по вулиці Незалежності,42, було виявлено декілька просідань асфальтобетонного покриття, що свідчить про порушення цілісності та герметичності трубопроводу який проходить у зазначеному місці.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:13

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж. Внаслідок цих подій постраждалих осіб не зареєстровано.

6 травня: цей день в Україні і світі

6 травня: цей день в Україні і світі 11:08

ДЕНЬ 803 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 803 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини