Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 04:55:16

Не паралельно, а разом: ветеранською політикою потрібно займатися консолідовано та взаємопов’язано

21.03.2024   16:25Агенцiя

На цій думці зійшлися учасники сьогоднішньої зустрічі щодо розбудови ветеранської політики на Чернігівщині.

Захід відбувся в Агенції регіонального розвитку та зібрав як ветеранів, так і представників дотичних структур: профільних департаментів ОДА, міської ради, міської військової адміністрації, неурядових громадських організацій, комунальних закладів, ОК «Північ».

До заходу долучилася і Оксана Коляда, керівниця ГО «Простір можливостей» та координаторка коаліції ветеранських просторів.

    «Ми тут, щоб зробити громади вашого регіону спроможними прийняти та адаптувати ветеранів, допомогти з лікуванням, реабілітацією, психологічною підтримкою, працевлаштуванням чи відкриттям власної справи. Мета нашої організації – спільно  попрацювати над проєктами в громадах, налагодити діалог між місцевою владою та ветеранською спільнотою, допомогти у налагодженні реабілітації та психосоціальної підтримки, навчанні та перекваліфікації спеціалістів тощо», – наголосила спікерка.

Пояснила Оксана Коляда, як ГО «Простір можливостей» збирається працювати в громадах Чернігівщини.

За її словами, спочатку необхідно провести зустрічі з представниками ТГ. Потім виокремити головні потреби цільової аудиторії; виділити інструменти, які можуть їх вирішити. У громадах мають бути розроблені Програми, які включатимуть питання медичного забезпечення, психологічної підтримки та реабілітації, працевлаштування ветеранів, освітній напрямок та інші важливі сфери.

Поговорили і про якісне формування ветеранського простору.

    «Саме формат «комунальна установа+громадська організація» – найоптимальніший варіант. Адже він дозволить отримувати фінансування від міжнародних організацій», – зауважила Оксана Коляда.

З цією думкою погодився і начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський.

Він додав, що комунальне підприємство має діяти як координаційний центр. Він повинен визначити потребу ветерана та швидко відшукати необхідну організацію по  вирішенню цього питання.

Ще одне завдання, яке виокремили учасники зустрічі – це організація роботи з родинами безвісти зниклих.

За словами керівниці ГО «Простір можливостей», тут повинен бути налагоджений алгоритм. Але насамперед – комунікація. Наразі цими людьми займається ТЦК, спеціалісти яких не в змозі охопити весь масштаб  роботи. Тому і тут потрібно передивитися підхід до організації цього питання.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.