Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 06:38:30

«Прозорість і підзвітність»: обговорено пропозиції до Меморандуму про співпрацю ОДА з громадськістю

12.03.2024   14:42Агенцiя

В межах роботи групи «Прозорість та підзвітність» триває напрацювання Меморандуму про співпрацю та взаємодію Чернігівської ОДА і представників громадянського суспільства області. Документ спрямований на здійснення спільних і взаємоузгоджених дій, зокрема, у процесах відновлення області та подальшого сталого розвитку регіону.

Зацікавленість у такій взаємодії наразі виявили коаліція «Сіверщина» та Чернігівське обласне об’єднання організацій роботодавців  «Сіверщина», антикорупційна громадська спілка «Совість», Чернігівська регіональна торгово-промислова палата, ГО «Сяйво Сіверщини» та ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини», які й підписуватимуть Меморандум.

Під час попереднього обговорення проєкту документа сторони детально зупинилися на напрямах співпраці та відповідних заходах. Сьогодні ж в ході чергової зустрічі узгодили остаточний варіант.

Перший заступник голови ОДА Костянтин Мегем наголосив, що співпраця має бути в межах чинного законодавства без дублювання напрямів взаємодії, яка вже налагоджена з громадськістю.

Серед узгодженої спільної діяльності – очищення бізнес-середовища Чернігівщини від фактів порушень визначених законодавчих норм (у сфері виробництва товарів та надання послуг, податкового і екологічного законодавства), а органів влади в Чернігівській області – від проявів непрофесійності та корупції; реалізація конституційних прав громадян на участь у формуванні державної політики у всіх сферах життєдіяльності, розробці стратегій розвитку регіону і цільових програм та планів з їх реалізації; створення і розвиток сприятливого інвестиційного клімату; запобігання правопорушенням у сфері антикорупційного  законодавства тощо.
 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.