Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 01:41:52

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

17.01.2024   11:13Агенцiя

Протягом минулої доби зареєстровано 1 пожежа в житловому секторі.

МНС

МНС

Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:

11.20 – 11.30      16.01.2024

2 вибухи з міномету 120 мм біля н.п. Грем’яч Новгород-Сіверського району.

12.20 – 12.40     16.01.2024

5 вибухів з міномету 120 мм біля н.п. Михальчина Слобода Новгород-Сіверського району.

Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація  не надходила.

Аварійні ситуації на мережах життєзабезпечення:

Внаслідок бойових дій залишається знеструмленими: 7 ліній 10 кВ (з них 6 частково), 15 населених пунктів (з них 3  частково), 35 ТП, 909 абонентів.

Відключення за погодними умовами відсутні.

Стан доріг:

Протягом доби для забезпечення транспортного сполучення на автошляхах області було задіяно 16 одиниць спеціальної техніки та  19 працівників. На дорогах області проїзд забезпечено.

Пожежі – 1:

пожежа в житловому секторі:

в м. Ічня Прилуцького району (Ічнянська ТГ) у господарстві по вул. Покрасівка, 19 о 16 год. 11 хв. 16 січня сталася пожежа житлового будинку (6х10 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено перекриття на площі 3 кв.м. Причина - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

Інші повідомлення:

Внаслідок активних процесів щодо коливань рівнів води на річках області з ускладненнями гідрологічної обстановки та льодоутворенням спостерігається наступна ситуація:

р. Снов - затоплення ділянки проїжджої частини автодороги місцевого значення «Смичин - Конотоп – Смяч»  на ділянці між селами Великий Дирчин та  Малий Дирчин Чернігівського району (Седнівська ТГ) довжиною до 30 м з рівнем води до 45 см. Ускладнене транспортне сполучення з с. Малий Дирчин, яке здійснюється автотранспортом підвищеної прохідності між селами та об’їзними дорогами Березнянської ТГ Чернігівського району. Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населених пунктах не зареєстровано.

р. Дніпро - в смт Радуль Чернігівського району (Ріпкинська ТГ) затоплено ділянку проїзної частини вул. Новікова довжиною до 30 м та рівнем води до 80 см. Ускладнене транспортне сполучення з 28 домоволодіннями, яке здійснюється автотранспортом підвищеної прохідності. Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

р. Десна - підтоплена ділянка під'їзних шляхів до понтонних мостів через р. Десна та р. Віть довжиною до 5 м з рівнем води до 26 см.

Ускладнене транспортне сполучення автодорогою місцевого значення у напрямку: Новгород-Сіверський - с. Бирине, с. Прокопівка, с. Підгірне, яке здійснюється автотранспортом підвищеної прохідності.

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 13 мкр/год., Ніжин – 10 мкр/год., Прилуки – 11 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 12 мкр/год., Семенівка – 10 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години  16 січня по 20 годину 17 січня очікується мінлива хмарність, без опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура вночі 11-16º, вдень 5-10º морозу.

По м. Чернігову  температура вночі 13-15º, вдень 7-9º морозу.

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини