Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 19:03:02

Сплата аліментів не залежить від гендеру

11.01.2024   11:29Агенцiя

У багатьох людей існує думка, що відмовляються від сплати аліментів виключно чоловіки. Це яскравий приклад стереотипного уявлення про гендерні ролі у суспільстві, адже як показує практика роботи органів державної виконавчої служби, ігнорування батьківських обов’язків не має статі.

Так, боржником у виконавчому провадженні щодо стягнення аліментів може бути як чоловік, так і жінка. А фахівці юстиції незалежно від гендеру застосовують до неплатника абсолютно однакові методи правового впливу. І  будь-яка дискримінація в таких питаннях виключена.
Зокрема, боржник має бути готовий до внесення його даних до Єдиного реєстру боржників (https://erb.minjust.gov.ua/), а також арешту майна та банківських рахунків.  Серед іншого державними виконавцями виносяться вмотивовані постанови про обмеження у праві керування транспортними засобами, користування зброєю, полювання, а також виїзду за межі України.  
Разом з тим, за тривале очікування аліментів передбачено нарахування штрафу:
•    за рік – 20% від суми несплачених аліментів;
•    за два роки – 30%;
•    за три роки – 50%.
Питання погашення аліментної заборгованості перебуває на постійному контролі фахівців Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, адже найменші українці потребують додаткових гарантій захисту своїх фінансових інтересів, тим паче – у воєнний час.
 

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини