Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 03:19:27

Протидія домашньому насильству: у Чернігові відбулася міжвідомча координаційна нарада

10.01.2024   09:19Агенцiя

Правоохоронці, представники органів місцевої влади, соціальних служб та громадських організацій провели робочу зустріч з питань профілактики та протидії домашньому насильству на Чернігівщині.

У Чернігівській обласній прокуратурі відбулася робоча зустріч за участю начальника слідчого управління поліції Чернігівщини Євгена Гончарова, начальника управління превентивної діяльності обласної поліції Андрія Зеляка, заступника керівника Чернігівської обласної прокуратури Владислава Грюка, а також представників органів місцевої влади, соціальних служб, громадських організацій.

Зустріч була присвячена формуванню комплексного підходу в подоланні проблематики домашнього насильства, налагодженню механізму взаємодії усіх залучених служб.

– Упродовж 2023 року до поліції Чернігівщини надійшло понад 11 тисяч заяв та повідомлень про вчинені правопорушення та інші події, пов’язані з домашнім насильством. За рік поліцейські склали на домашніх кривдників 8833 адміністративні матеріали та притягнули до відповідальності 4868 осіб за вчинення домашнього насильства. Під час реагування на факти домашнього насильства з метою його негайного припинення, поліцейські застосували стосовно кривдників 6393 терміновий заборонний припис, – відзначив Андрій Зеляк.

Поліція закликає не замовчувати домашнє насильство. Якщо ви потерпаєте від домашнього насильства, стали його свідком чи помітили зміни в поведінці знайомої людини, то не залишайтесь осторонь – звертайтеся до поліції. Важливо вчасно усвідомити проблему, оцінити її можливі наслідки та звернутися по кваліфіковану допомогу.

Пам’ятайте, за скоєння домашнього насильства передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

У випадках домашнього насильства або його загрози ви можете звернутися до територіального органу поліції, за телефоном 102, або на Урядову «гарячу лінію» за номером 1547, фахівці якої надають консультацію та підтримку постраждалим.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини