Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 22:54:41

В області розробляють програму підтримки громадських організацій, діяльність яких має соціальну спрямованість

22.11.2023   10:50Агенцiя

Проєкт обласної програми «Соціальне партнерство» на 2024-2025 роки обговорили сьогодні на нараді під головуванням заступниці начальника ОВА Жанни Шерстюк. Серед учасників – заступник голови Чернігівської обласної ради Дмитро Блауш, голова Громадської ради при ОДА Ігор Москаленко, представники Департаменту соціального захисту населення ОВА та громадських організацій.

Програма розробляється з метою залучення громадських організацій до надання послуг психосоціальної підтримки, соціального супроводу та адаптації визначеним категоріям громадян: особам з інвалідністю, ветеранам війни, членам сімей загиблих Захисників та Захисниць України, внутрішньо переміщеним особам.

    «Програма має бути гнучкою для кожної громади області та відповідати потребам суспільства, що наразі виникають. Зокрема, зросла потреба в різноплановій соціальній послузі, яка включає і ветеранську політику, і роботу з особами з інвалідністю та переселенцями. Там, де не справляється державний та комунальний надавач соціальної послуги, долучається громадська організація», – наголосила Жанна Шерстюк.

Один із пріоритетних напрямів діяльності програми – психосоціальна підтримка та соціальний супровід ветеранів, багато з яких отримали інвалідність у зв’язку з військовими діями, а також сімей загиблих захисників.

    «Для інтеграції в суспільство ветеранам необхідний супровід – починаючи від медичної допомоги, реабілітації, протезування, оздоровлення до допомоги соціальних служб для отримання виплат різного характеру», – зазначила директорка Департаменту соціального захисту населення ОВА Валентина Лугова.

Крім того, актуальним є питання адаптації внутрішньо переміщених осіб. Наразі в області їх майже 70 тисяч, з яких 27 тисяч  прибули з інших регіонів України. Для співпраці з цією категорією населення при Чернігівській ОВА створено Раду з питань внутрішньо переміщених осіб. Такі ради створені й на рівні РВА та громад. Проте важливою є допомога не тільки державних органів та установ, які займаються цим питанням, а й громадських організацій.

Зазначимо, що подібна програма почала діяти в області у 2021 році. Відтоді фінансову допомогу надано 10 громадським організаціям. Завдяки такій підтримці вони могли користуватися приміщеннями для повсякденної роботи, проведення зборів та заходів.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.