Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 05:33:22

Чернігів — місто сильних і сміливих людей. Рятувальникам вручили медалі «За оборону Чернігова»

16.09.2023   12:29Агенцiя

46 рятувальникам та рятувальницям сьогодні, 15 вересня, в.о. міського голови Олександр Ломако вручив відзнаки «За оборону Чернігова».

Протягом активних бойових дій на території Чернігівщини у 2022 році ці надзвичайники працювали у місті: ліквідовували наслідки ворожих обстрілів, розбирали завали і рятували життя чернігівців.

Медалі вручалися напередодні їх професійного свята, яке відзначається 17 вересня, та Дня міста, 21 вересня.

    — Це місто сильних і сміливих людей. Своєю працею в лютому-березні 2022-го, 19 серпня 2023-го після «прильоту» ракети по центру міста і в інших випадках, які вимагають особистого ризику, сміливості та рішучості, працівники ДСНС проявили саме ті якості, які, для мене особисто, є проявом справжнього патріотизму. Патріотизм — це дії, а любов до рідного міста — теж дія.

    Від імені громади міста хотілося б сказати за це слова вдячності кожному і кожній з вас та вручити медаль, запроваджену спеціально для всіх, хто залишався тоді у місті і робив все, щоб воно вистояло, — звернувся до рятувальників під час нагородження Олександр Ломако.

Медаль «За оборону Чернігова» — відзнака територіальної громади міста для військових і цивільних за їх вклад у захист Чернігова протягом лютого-березня 2022 року.

   — Я переконаний, які б у вас не були в кар'єрі до чи будуть далі нагороди, ця медаль буде найважливішою для вас відзнакою. Громада пишається вами. Дякуємо за те, що ми змогли разом вистояти і зберегти наш Чернігів українським. Ми обов'язково його відбудуємо і після Перемоги, я впевнений, він буде ще кращим, ніж навіть до 24 лютого. Це наша спільна відповідальність перед найкращим містом на землі, де живуть сміливі і героїчні люди, — зазначив в.о. міського голови.

Також Олександр Ломако передав начальнику Головного управління ДСНС України у Чернігівській області Роману Гордовому сертифікат на 500 тис. грн для вирішення питань матеріально-технічного забезпечення першого державного пожежно-рятувального загону.

    — Дякую за ту високу оцінку, яку надали роботі нашої служби. Коли наше місто постійно обстрілювалося, наша служба, я вважаю, достойно виконувала покладені на неї завдання. Особовий склад це робив з постійним ризиком для свого життя. Ця вдячність міста і людей — найвища оцінка роботи, яка може бути, — сказав начальник Головного управління ДСНС України у Чернігівській області Роман Гордовий.



Пресслужба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини