Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 22:13:43

У планах Фонду «Партнерство за сильну Україну» - гендерно орієнтована підтримка Чернігівщини

07.09.2023   09:45Агенцiя

Вкрай необхідну допомогу у відновленні регіону вже вкотре надає міжнародний Фонд «Партнерство за сильну Україну».

Його представники сьогодні з командою ОВА обговорили підтримку місцевих ініціатив у напрямі «Відродження» («Revitalize»), а саме гендерну проблематику та роботу з пам’яттю.

Зустріч з делегатами відбулася в межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва.

За словами Клементін Блато, експертки з повістки Жінки, Мир, Безпека та доступу до правосуддя, представниці Фонду «Партнерство за сильну Україну», на часі – відновлення громад Чернігівщини, яке неможливе без врахування потреб населення, зокрема жінок.

    «Ми націлені на гендерно орієнтовану підтримку регіону. Зокрема це допомога жінкам, постраждалим від насильства як психологічного, так і фізичного. Реалізація цього напрямку – в співпраці з громадськими організаціями та центрами соціальної, психологічної і юридичної допомоги», – наголосила Клементін Блато.

Обговорили учасники зібрання і роботу Фонду в збереженні досвіду жінок, набутого під час війни. Це збір та фіксація історій постраждалих та їх психологічна підтримка.  

Заступниця начальника ОВА Жанна Шерстюк зауважила, що проблема гендерної рівності існувала завжди, але вкрай гостро вона постала після початку повномасштабного вторгнення ворога.

    «Вже затверджено новий План дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека», яка пов’язана із захистом жінок у конфліктах та підвищенням їх ролі у мирних процесах, на період до 2025 року. Нам вкрай важливо, щоб до реалізації плану долучалися як наші громадські організації, так і іноземні партнери. Зокрема і Фонд «Партнерство за сильну Україну», – підкреслила заступниця начальника ОВА.

Нагадаємо, що міжнародний фонд «Партнерство за сильну Україну» – це багаторічна мультидонорська програма, що працює за ініціативи та підтримки Уряду Великої Британії, а також за участі 5 країн – США, Фінляндії, Канади, Швейцарії та Швеції.

Регіональний офіс міжнародного співробітництва — ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.