Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 05:42:33

Особливості протидії торгівлі людьми на Чернігівщині в умовах війни: досвідом поділилися поліцейські

01.08.2023   13:07Агенцiя

У брифінгу з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, встановленого 30 липня, взяли участь спікери від міграційної поліції ГУНП в Чернігівській області та Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОВА, а також регіональна представниця Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Спікери відзначили, що торгівля людьми становила серйозну проблему і у мирний час, а під час війни ризики потрапляння у загрозливу ситуацію підвищилися в рази. Постраждати від торгівлі людьми можуть як особи, які залишилися на тимчасово окупованих територіях або вимушені були виїхати за кордон, так і ті, що залишилися на території України.

На брифінгу зазначалося, що впродовж останнього десятиліття (2013-2023 рр.) на Чернігівщині статус постраждалих від торгівлі людьми набули 57 осіб, з них 31 чоловік та 28 жінок. Зокрема, лише двоє з усіх постраждали від торгівлі людьми всередині країни, решта 55 – за межами України.

Спікер від поліції — старший оперуповноважений відділу міграційної поліції ГУ Національної поліції в Чернігівській області Олександр Салоїд — наголосив, що процес виявлення постраждалих зазвичай є досить довготривалим. Дуже часто людина не звертається до правоохоронних органів, боячись осуду суспільства.

- Потерпілими від торгівлі людьми здебільшого є особи, які перебувають в складних життєвих обставинах, скрутному матеріальному становищі. Таких людей вводять в оману, пропонуючи неправдиві умови праці. Зокрема, наразі активно розвиваються закриті браузери, де розміщуються подібні оголошення, – зауважив Олександр Салоїд. Він також додав, що у 2023 році поліцейські вже скерували до суду матеріали семи кримінальних проваджень у сфері протидії торгівлі людьми. Крім того, з початку цього року в Україні викрили 3 організовані злочинні угрупування в сфері торгівлі людьми, одне з них – на Чернігівщині.

Спікери нагадали перелік і контакти організацій, до яких слід звертатися по допомогу в разі виникнення ситуації торгівлі людьми або ґрунтовної підозри щодо можливості такої ситуації:

    Департамент сім`ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації (структурний підрозділ облдержадміністрації, відповідальний за проведення процедури встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми)
    Контактний телефон: (067) 281 42 72
    Відділ боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції в Чернігівській області
    Контактний телефон: (0462) 619-811
    Чернігівський обласний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді
    Контактний телефон: (0462)774-825
    Чернігівський громадський комітет захисту прав людини
    Контактний телефон: (0462) 612-532
    Національна безкоштовна гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів
    0 800 505 501 та 527
 

Поліція в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини