Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 00:45:18

Команда СП EGIS презентувала звіт щодо діагностики руйнувань від війни в межах Чернігівської області

26.07.2023   14:07Агенцiя

Експерти спільного підприємства EGIS Villeset Transports/Dassault Systèmes/B4D&E у межах Меморандуму з Чернігівською ОВА презентували звіт «Діагностика руйнування від війни в межах Чернігівської області», над яким працювали близько двох місяців.

 Це – один з етапів пілотного проєкту «Проведення діагностики та розробка цифрової платформи для відновлення України», що реалізується за фінансування Фонду досліджень та допомоги приватному сектору (FASEP).

    «Якісна діагностика дозволяє розробити максимально ефективне лікування. Помилка на першому етапі може в перспективі призвезти до незворотніх процесів у другому. І це не лише про медицину. Це про раціональний підхід до всього. Зокрема і до відбудови. Щиро вдячний EGIS за проведену роботу. Адже результати такого високотехнологічного обстеження Чернігівської області можуть стати основою для реалізації проєктів з відбудови за підтримки міжнародних партнерів», – наголосив начальник ОВА В’ячеслав Чаус.

Увагу команда зосередила на населених пунктах, адже область велика і охопити всю площу досить складно. Також досліджували лише прямі збитки (руйнування, пошкодження), непрямі – ще один шмат великої роботи.

У дослідженні використовували супутникові знімки з великою роздільною здатністю (рівень деталізації – 30см) та штучний інтелект, дані якого все ж перевіряли люди. До слова, такою методикою оцінювання збитків послуговуються Світовий банк та ООН.

Наступним етапом, за словами представників EGIS, стане проведення містобудівної діагностики Чернігова (розроблення стратегічного майстерплану пріоритетного району міста, створення проєктів QIP «Проєкт швидкого впливу».

Усі розробки відображаються на 3D-платформі. Обласний центр матиме свою цифрову модель, яку можна буде використовувати для подальшого планування і напрацювання різних сценаріїв.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини