Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 19 травня, 22:21:30

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія

08.05.2024   13:51Агенцiя

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.


Повідомлення про зникнення мотоцикла до поліції надійшло ввечері 7 травня. За словами заявника, транспортний засіб знаходився у дворі його приватного будинку в гаражі. Невідома особа проникла на подвір’я обійстя потерпілого, виламала навісний замок в гаражі та викрала мотоцикл. Цього ж дня із заявою про викрадення нетбуку та інших речей до поліції звернулася мешканка сусіднього села. В будинок зловмисник потрапив шляхом підбору ключа до вхідних дверей.

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції негайно розпочали проведення першочергових розшукових заходів. Вже за кілька годин поліцейські встановили, що до злочину може бути причетний 28-річний раніше судимий житель одного з сіл Городнянської громади.

Зловмисника затримали. Він зізнався у скоєному та надав правдиві свідчення. Крадій пояснив поліцейським, що сховав мотоцикл за місцем мешкання своїх батьків. А викрадені речі – у себе вдома. Транспортний засіб та викрадене правоохоронці вилучили.

Поліцейські затримали зловмисника в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Наразі вирішується питання щодо оголошення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Слідчий поліції розслідує кримінальні провадження за частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом) та за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, скоєна в умовах воєнного стану).

Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Підтримка міжнародних партнерів України суттєва і лише набирає масштабу, – Володимир Кучма 11:26

Наразі Підтримка міжнародних партнерів України є дуже суттєвою. І вона набирає лише більшого масштабу. Такої думки голова Всеукраїнської асоціації громад Володимир Кучма.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:22

Протягом минулої доби зареєстровано 7 пожеж.

Компенсація від «єВідновлення» на самостійну відбудову: на що необхідно звернути увагу 10:07

Оскільки цей механізм програми запрацював тільки цього року, деякі громадяни ще мають труднощі із оформленням такого виду виплат. Тим часом, на Чернігівщині вже задоволено 39 заяв за цим видом компенсації майже на 80 млн гривень.

Олександр Ломако виступив перед депутатами Київради з проханням фінансово підтримати роботи з розбудови фортифікаційних споруд довкола Чернігова 08:32

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако сьогодні, 16 травня, взяв участь у ІII сесії Київської міської ради ІХ скликання, під час якої звернувся до депутатського корпусу стосовно підтримки нашого міста у частині зміцнення довкола нього існуючих фортифікаційних споруд та будівництва нових.

Сесія Чернігівської обласної ради – понад 50 важливих рішень для життєдіяльності області 08:30

Вчора, 16 травня, відбулося пленарне засідання вісімнадцятої сесії обласної ради. До роботи долучився начальник обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус, його заступники, керівники профільних структурних підрозділів.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини