Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 01:57:53

Діалог з громадою: у Ягідному пройшли громадські слухання

11.07.2023   10:55Агенцiя

Довіра з боку громади – один з головних чинників успішної відбудови. На Чернігівщині Агентство відновлення реалізовує проєкт з комплексного відділення Ягідного — з новим плануванням і повною трансформацією села.

Громадські слухання в Ягідному пройшли за участі Голови Державного агентства відновлення Мустафи Найєма, заступниці Голови Державного агентства відновлення Валерії Іванової, начальника Служби відновлення у Чернігівській області Романа Сміяненка, представників місцевої влади та громади. Це вже друга зустріч у форматі відкритих консультацій.


Мешканцям села продемонстрували можливі проєктні рішення стосовно дизайн-коду їх села та заслухали думки жителів. Кожен отримав опитувальник, щодо виду пошкоджень їхнього житла, бажаних кольорів фасадів, парканів, покрівель тощо. Тобто, те як буде виглядати Ягідне будуть вирішувати люди. Усі відповіді будуть проаналізовані та враховані в подальшій роботі Агентства при відновленні села.  
Першочергове питання –  відновлення та ремонт житла  
Загалом в межах населеного пункту є близько 120 об’єктів, у тому числі комунальної та приватної власності, проте нагальним питанням є  відновлення саме житлових будинків.
Вже цього тижня розпочнеться процес передачі прав Замовника на Службу відновлення та розвитку інфраструктури у Чернігівській області. Наразі йдеться про перші 42 будинки по вулиці Космонавтів. Після чого будівлі будуть повністю обстежені та визначені необхідні роботи.


Нагадаємо, впродовж березня село Ягідне було повністю окуповане росіянами. У місцевій школі російські військові облаштували штаб, а в підвалі навчального закладу примусово утримували цивільних  – це  майже 370 мешканців села, серед яких 70 – це діти. Під час утримання 10 мешканців Ягідного померли.  
Навколо підвалу школи, як основного об'єкта трагічних подій під час окупації, планується створити меморіал, у  пам’ять про трагічні події розв'язаної росією війни проти України. Зараз очікується оголошення архітектурного конкурсу. Його проведення буде узгоджуватись із Міністерством культури.
В планах і будівництво будинку культури зі сховищем та облаштування урбан-парку. Готуємось до підписання договору на проєктні роботи. Після чого  буде оголошений тендер на виконання робіт.
Нагадаємо, у квітні Урядом було прийнято Постанову № 382 Про реалізацію експериментального проєкту щодо відновлення шести населених пунктів у п'яти областях, які постраждали внаслідок збройної агресії рф.
Над загальною концепцією відновлення Ягідного працювала команда Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та Агентства відновлення.

 

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.