Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:58:17

81 житель Чернігівщини отримає грантові кошти на бізнес

30.12.2022   12:53Агенцiя

Саме стільки позитивних рішень про надання мікрогранту на створення або розвиток бізнесу було прийнято Державною службою зайнятості за півроку дії програми «Власна справа» урядового проекту «єРобота».

Переможці отримають гранти на загальну суму понад 19 млн грн. Завдяки реалізації цієї програми в області буде створено майже 180 нових робочих місць.

Напрями підприємництва, які обрали заявники, різноманітні. Це, переважно, відкриття закладів торгівлі та харчування, салонів краси, пекарень, швейного виробництва, сушарок деревини, автомайстерень, автомийок, а також виготовлення бетону та виробів з нього, паливних пелет, меблів, корму для тварин, кондитерських виробів, напівфабрикатів, вирощування сільськогосподарських культур тощо. А ще є й такі бізнес-плани, як виробництво дзеркал, металевих печей-буржуйок, рослинної олії, консервів, молочної продукції, соєвої макухи, екологічних товарів для дітей, дому та домашніх тварин, відкриття курячої ферми, надання послуг з прання і чистки килимів, нанесення логотипів на одяг, бухгалтерських та будівельних послуг.

Серед переможців на отримання грантових коштів майже третина – новачки у підприємництві. Більшість (58%) діючі фізичні особи-підприємці. Є й досвідчені, які мають бізнес вже кілька років і наразі планують його розширення, та початківці, котрі відкрили власну справу нещодавно і прагнуть міцно «стати на ноги». Понад 13% - юридичні особи.

Більшість переможців використають державну підтримку для придбання обладнання та меблів, закупівлю сировини, матеріалів, інструментів. Дехто планує за грантові кошти закупити ліцензійне програмне забезпечення, тварин та птахів, оплатити оренду тощо.

Наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Чернігівський обласний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.