Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 05:57:55

Навчання для журналістів з надання першої домедичної допомоги в умовах бойових дій

22.12.2022   11:35Агенцiя

Багато дієвих порад та практичні знання при наданні першої домедичної допомоги отримали представники чернігівських ЗМІ від з тренерки Олександри Стародуб під час навчання, що було організоване за підтримки ГО “Інститут масової інформації” в приміщенні “Медіабаза. Чернігів” 17 грудня.

“ Я пам’ятаю лише шкільну програму, - каже журналістка інтернет-портал “Челайн” Наталія Солодовник. - Але таких знань ми там не отримували. Під час навчання в медіахабі я дізналася: що виходити із обваленого приміщення треба тримаючись за стіну лівою рукою, щоб зупинити сильну кровотечу, турнікети треба накладати вище рани, як правильно  звільнити дихальні шляхи потерпілого. І  це далеко не всі корисні та дієві поради я отримала із цього тренінгу.”

Практичні знання, що надала Олександра Стародуб корисні не лише під час військового стану, каже  чернігівська журналістка Валентина Остерська: “ Це те, що повинен кожен знати навіть у мирному житті. Всяке буває навіть в черзі за хлібом. - Ділиться враженнями Валентина. -Я наприклад, з’ясувала, яким має бути наповнення аптечки і вже навіть замовила собі термоковдри, протиопікові серветки та спеціальні ножиці. Я  вияснила хронометраж надання допомоги, що на кожну процедуру є чітко визначений час, аби врятувати людині життя. Навіть те, як правильно знімати рукавички, після надання першої домедичної допомоги.”

Протягом дня представники ЗМІ Чернігова проходили навчання з надання першої домедичної допомоги. Отримала багато корисної інформації та відпрацювали, отримані навички, на практичних завданнях. По завершенню тренінгу присутні  отримали сертифікати про проходження курсу домедичної допомоги в умовах бойових дій та військового стану. Також ІМІ надала тактичні аптечки для представників редакцій, що брали участь в навчанні.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.