Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 00:21:12

Ніжин: вдбулось засідання виконавчого комітету

07.02.2020   11:52Агенцiя

6 лютого відбулось чергове засідання виконавчого комітету під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

Вцілому на порядок денний винесено 5 проектів рішень.

Члени виконавчого комітету розглянули та підтримали ряд важливих рішень для забезпечення комфортного життя населення, захисту їх прав та інтересів.

Одним із підтриманих рішень було «Про введення в дію рішення конкурсного комітету щодо визначення переможця конкурсу на автобусному маршруті загального користування №5 та №14». Начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко доповів, що 27 грудня 2019 року проведено засідання конкурсного комітету по розгляду конкурсних пропозицій та прийняття рішень про визначення переможця конкурсу на автобусному маршруті загального користування, на якому прийнято рішення щодо визнання переможцем конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування: маршрут № 5 - перевізник ПП «Омнібус Н», маршрут № 14 - перевізник ТОВ «Пассервіс».

Під час розгляду проекту секретар міської ради Валерій Салогуб відмітив покращення роботи громадського транспорту на маршруті №14. В свою чергу міський голова Анатолій Лінник наголосив, що безпека та комфорт громадян в пріоритеті міської влади. Анатолій Валерійович звернув увагу керівника управління житлово-комунального господарства та будівництва на проведенні систематичного огляду транспортних засобів, які виходять на маршрути. Очільник міста не залишив без уваги дотримання графіку руху та контроль за їх розміщення на автобусних зупинках для зручності громадян.

Члени виконавчого комітету підтримали рішення «Про надання одноразової матеріальної допомоги». 41 ніжинець отримає матеріальну допомогу на лікування.

Службою у справах дітей було підготовлено рішення «Про розгляд матеріалів комісії з питань захисту прав дитини», яким передбачено захист майнових та житлових прав дітей та надання статусу дитини-сироти.

Одноголосно підтримано два проекти рішення «Про внесення змін до складу комісії з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам міста Ніжина» та «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 24.10.2019 р. №384 «Про проведення у 2020 році приписки громадян 2003 року народження до призовної дільниці Ніжинського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки».

У «Різному» розглянули питання щодо продовження карантину у загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах. Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко доповів, що наразі суттєвого зменшення захворюваності не спостерігається, станом на 05 лютого 2020 року  23% хворих серед дитячого населення.

Карантин триватиме до 14 лютого включно, а якщо кількість захворілих зменшиться, то діти приступлять до навчання вже в п’ятницю 14 лютого. Міський голова Анатолій Лінник надав протокольне доручення керівникам медичних закладів та управлінню освіти в наступний четвер надати інформацію про кількість хворих. На основі поданих даних виконавчий комітет повторно розгляне рішення про призупинення навчального процесу в школах міста й вирішить остаточну тривалість вимушених канікул у ніжинських школярів.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.