Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 14:43:21

Нові тролейбуси у Чернігові будуть червоного кольору

10.02.2017   10:41

Про закупівлю містом нових тролейбусів розповів заступник міського голови Олександр Ломако у своєму інтерв’ю телеканалу «Новий Чернігів».

Зокрема, він повідомив, що наразі оголошений тендер на закупівлю 5 нових тролейбусів за кошти міського бюджету. Вже визначений колір тролейбусів, і це буде червоний. «Ми поступово будемо переходити до червоного кольору громадського транспорту, він добре помітний, естетично виглядає, і навіть, за статистикою, має найменшу кількість ДТП, - сказав Олександр Ломако. - Дах у червоних тролейбусів може бути білого кольору, аби уникнути перегрівання від сонця».

Крім того, цього року запланований капітальний ремонт ще 5 тролейбусів, які також будуть мати більш комфортний та сучасний вигляд. За словами заступника міського голови, якщо будуть дозволяти кошти міського бюджету, можливо у другій половині року місто придбає нові тролейбуси ще. Адже перш за все необхідно вирішити питання якісних перевезень на магістральних маршрутах у місті. Таких, як проспекти Миру та Перемоги, вулицях Шевченка, Мазепи, Рокоссовського.  

Для безперебійного транспортного перевезення людей у Чернігові має бути приблизно 100 тролейбусів, як колись у попередні роки. Сьогодні у день виходить на лінію приблизно 65-68 машин.

- Звичайно, за 1-2 роки ми не зможемо досягти кількості тролейбусів у 100 одиниць, але з кожним роком, коли їх буде все більше, вони будуть мати більш важливе значення на ринку транспортних послуг у Чернігові. Адже тролейбус зручніший та комфортніший для пасажирів, ніж тісні маршрутки, і, звичайно, місто буде розвиватися в бік підтримки електротранспорту як найбільш екологічного і соціального, - сказав Олександр Ломако.
 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини