Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 02:49:54

Відбулася розширена зустріч громад-партнерів в рамках Проекту ЄС/ПРООН

17.09.2016   11:00

Візит для обміну досвідом громад-партнерів Луганської та Донецької областей з посадовцями та громадою Прилук відбувся 15 вересня у рамках Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

Делегація, до складу якої увійшли представники населення східних регіонів (м. Рубіжне, Сєвєродонецьк, Добропілля, Миргород, Бахмут), голови ОСББ й активісти проекту, в першу чергу цікавилася, яких успіхів досягли Прилуки завдяки партнерству з інвесторами ЄС/ПРООН, як відбувається реформа ЖКГ у нашому місті та які кроки робить влада й мешканці, щоб зробити досягнення іще більш виразними.

В сесійній залі міської ради муніципальний координатор зустрічі, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Сивенко розповів гостям про інвестиційний розвиток як один із перспективних напрямків розвитку міста.

Досвідом партнерських взаємовідносин з міжнародними агенціями поділилась Олена Канавець, головний спеціаліст відділу економіки міської ради. Під час свого виступу пані Олена продемонструвала результати участі в проектах різних закордонних організацій наочно. Презентувавши кадри із вдосконаленими будівлями. Адже лише у проекті місцевого розвитку Прилуки беруть участь уже два роки. Городяни і влада міста сподіваються, що Проект ЄС/ПРООН підтримає нас і в наступному році. За цей час було здійснено багато робіт по енергоощадженню ОСББ, проведено капітальні ремонти даху та під'їздів, втілено мікропроект «Капітальний ремонт внутрішніх туалетів Прилуцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 6 та «Капітальний ремонт ДНЗ №4 (встановлення енергоощадженню віконних та дверних блоків)», готується до втілення проект «Розумна рада».

Крім цього Прилуки активно співпрацюють із НЕФКО - Північною екологічною фінансовою корпорацією, яка проводить пільгове кредитування невеликих (до 400 тис. євро) енергоощадних проектів у комунальному секторі. А також наше місто реалізовує «Громадський бюджет» в рамках Проекту Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ.

Наступною перед приїжджими партнерами виступила Ганна Чумаченко й розповіла про позитивний досвід роботи органів самоорганізації населення на прикладі мікрорайону Рокитний.

Крім спільних обговорень шляхів підвищення економічного розвитку нашого міста представники й учасники проекту відвідали ОСББ, які першими брали участь в проекті та вже встигли реалізувати його можливості.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.