Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 11:48:47

Спорт та робота фахівців Центру соціальних служб: як в Коропській громаді працюють над ментальним здоров’ям

14.03.2024   09:40Агенцiя

«Зараз дітям важко. Їх треба відволікти не тільки від гаджетів, а й від війни. Краще, ніж спорт, складно придумати», - каже тренер атюшинської команди Анатолій Приходько.

9 команд з футзалу з’їхалися до Коропа на 2 етап «Всеукраїнських шкільних ліг Пліч-о-пліч», що проводяться за ініціативи Президента України Володимира Зеленського.

До тренування та відкриття змагань долучився і заступник голови ОДА Іван Ващенко.

«Командні види спорту – це те, що гуртує, вчить відповідальності не лише за себе, а й за товаришів. Зараз, як ніколи в усьому треба стояти пліч-о-пліч», - наголосив Іван Ващенко.

У запеклій боротьбі найспритнішими виявилися гравці команди з Коропа, «срібло» - у Риботина.

Принагідно заступник голови ОДА ознайомився із роботою служб, що мають у своєму функціоналі послуги для ветеранів/ветеранок та членів їх родин. Зокрема у місцевому ЦНАПі з початку року надано більше 40 таких послуг. Активно працює в громаді і Центр соціальних служб.

«Відразу за психологічною допомогою звертається мало людей. Пояснення цьому, на жаль, не відсутність потреби, а стереотипи – це не на часі; хлопці там життя віддають, а я ото на балачками розважатимуся, - розяснює директорка Центру Алла Шаповал. - Однак, до Центру приходять члени родин військовослужбовців, щоб оформити супровідні документи. І вже у ході спілкування з фахівцями з’ясовується потреба у психологічній допомозі. А головне – фахівцям вдається переконати відвідувачів не відмовлятися від такої допомоги».

Наразі Центр потребує ще одного соціального працівника, а також шукає можливості розширення матеріально-технічної бази. До слова, наразі установа – у пілотному проєкті формування життєстійкості, що є частиною ініціативи Першої Леді «Ти як?».

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.