Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:51:36

"Розвиток велосипедної інфраструктури в м. Чернігові" - за такою темою відбулося засідання міської ради по туризму. ВІДЕО

04.06.2014   07:34

3 червня перший заступник голови обласної ради Олександр Кодола взяв участь у щорічному засіданні ради по туризму при Чернігівській міській раді, яке провела заступник міського голови Анна Романова. В її роботі також взяли участь депутати міської ради, начальники управлінь, представники бізнесу, громадських організацій, засобів масової інформації.

На зустрічі обговорено основні питання щодо створення в обласному центрі велоінфраструктури, продемонстровано успішні приклади інших міст, озвучені результати досліджень, а також викладено поетапну стратегію розвитку велоруху у Чернігові.

Виступаючи перед учасниками засідання, Олександр Кодола, зокрема зазначив, що найбільш розповсюдженим транспортним засобом у світі є велосипед. За його словами, пріоритетним після пішоходів повинен бути громадський, велосипедний, а вже потім автомобільний (приватний) транспорт.

- Переконаний, що Чернігів має стати велосипедним містом із сучасними стандартами життя, і це додасть йому порядку і комфорту. Тому обласна рада в особі керівництва готова бути лобістом розвитку велоінфраструктури як в області, так і в місті на Десні, - наголосив керівник.

«Зараз ми повинні розробити та затвердити широкомаштабну міську Програму побудови велоінфраструктури. Для цього вже найближчим часом буде створена робоча група під головуванням заступника міського голови з питань архітектури і будівництва, профільних управлінь, представників громадських організацій для відпрацювання Програми розвитку велосипедної сфери. Паралельно ми будемо вести інформаційну промо компанію, популяризацію велоруху. Як приклад, ми вже цього року розмітимо перші велодоріжки в міському парку культури та відпочинку – «стежка здоров’я», яка веде з парку до міського пляжу. Ми плануємо залучати українських та закордонних фахівців і консультантів для побудови сучасної велосипедної інфраструктури, міжнародні фонди та організації», - зазначила у своєму виступі заступник міського голови Анна Романова.

У свою чергу, керівник велоспільноти «Лайба» Максим Цирулін окреслив присутнім перспективи від втілення в реалії зазначеної Програми:
«Концепція розвитку велоруху та побудови велоінфраструктури розрахована на 5 років. Ми повинні побудувати 100 км велодоріжок та поставити 10000 парковок у місті Чернігові. Це мінімальні європейські вимоги до сучасного міста. У нас є всі шанси стати велостолицею України.

Перші дві велопарковки на 8 та 6 паркомість в рамках пілотного проекту вже встановлені біля обласної та міської рад у Чернігові. Особлива подяка за це комунальному підприємству «Парковка та ринок» Чернігівської міської ради. Всі бажаючі можуть приїхати та випробувати їх.

Першу чергу велодоріжок, а це приблизно 12 км, ми взмозі розмітити вже цього року! Нам потрібна підтримка всіх зацікавлених осіб, бізнесменів, рестораторів, які бажають зробити наші місто туристичною перлиною Європи» - наголосив Максим Цирулін.

 

Гармата тб

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини