Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:20:36

Апельсиновий торт

11.11.2018   10:16Агенцiя

Смачного!

Ніжний та легкий фруктовий торт. М"якенький та соковитий. Цей домашній торт поєднує в собі пухкий апельсиновий бісквіт, сметанковий крем, соковиті шматочки апельсину та прохолодне желе...Смакота! Крім того, апельсиновий торт дуже просто приготувати в домашніх умовах.

Інгредієнти:

Апельсиновий бісквіт
яйця 5 шт.
цукор 3/4 скл.
мука 1 скл.
порошок до печива 1 ч.л.
олія 2 ст.л.
цедра з 1 апельсину

Сметанковий крем
сметана 600 г
цукор 1 скл.
ванільний цукор 1 п.
згущувач до сметани 2 п.

Додатково

апельсини 2 шт.
апельсинове желе 1 п.


Як приготувати

Апельсиновий бісквіт. 5 білків збити в піну, додати 3/4 скл цукру, збити, додати 5 жовтків, збити, додати 2 ст.л. олії, цедру з 1 апельсина, 1 скл. муки, 1 ч.л. порошку до печива. Все перемішати  з допомогою міксера. Вилити тісто в змащену та застелену пергаментом форму. Випікати при температурі 190 град 1 год 10 хв. Можна також пекти торт в мультиварці. Тоді виливаємо тісто в змащену маргарином чашу мультиварки, закриваємо кришкою, вмикаємо режим "Випічка" на 1 год 30 хв.

Бісквіт виходить високий, тому ділимо його на 4 частини.

Апельсинове желе. Тут все просто: 1 п. апельсинового желе розчиняємо у 0,3 л кип"ятку, виливаємо у посудину з широким дном. Залишаємо охолонути.

Сметанковий крем. 600 г сметани (можна магазинну) збити з 1 скл. цукру + 1 п. ванільного цукру + 2 п. згущувача до сметани.

2 апельсини очищуємо від шкіри та нарізаємо "кубиками".

Збираємо торт, змащуючи кожен корж кремом та викладаючи поверх крему шматочки апельсину. Зверху на крем викладаємо шматочки апельсинового желе. Залишаємо торт у холодильнику на кілька годин, щоб пропитався.


http://home-recipes.com.ua/recipes/open/apelsinovij-tort.html?fbclid=IwAR3Nkg5LgLV6RljP1a5nBztEFCR3zmVD_N-it70OLyZi1WC3ohX87oZvJ2g

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини