Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:49:08

20 жовтня - Всесвітній день статистики

20.10.2017   07:30Агенцiя

Всіх нас напевно кожен день або майже постійно цікавить одне і те ж питання: який наш стан справ. Ми збираємо дані, намагаємося аналізувати минулі та поточні події, окреслюючи найближчу перспективу і приходимо до тих чи інших висновків.

Приблизно цими ж діями займаються люди, які освоїли методи і засоби дуже корисної галузі знань і досягнень нашої цивілізації - статистики. Статистика відома ще з давніх часів.

Методи, які вона використовує в своїй основі, описуються ще в Книгах Старого Завіту. Корисність спостереження і аналізу всіляких даних сприяє розумному розпорядження ресурсами і мудрій поведінці. Все це необхідно і можна застосувати і для нашого виживання, і для виживання наступних поколінь.

Після Другої Світової Війни, за даними проекту DilovaMova.com, в 1947-му році при Організації Об’єднаних Націй була створена спеціальна статистична комісія. На неї були покладені незвичайні функції. Вона повинна була розробити і встановити універсальні міжнародні методологічні стандарти і принципи, які могли б бути застосовні в будь якій статистичній сфері і працювати на благо для будь-якої країни. Це було непросте завдання.

Для її вирішення були залучені самі передові вчені і задіяний потужний науковий потенціал, зібрана безпрецедентна відкрита база даних, яка постійно актуалізується. Задача була вирішена.
Зараз, використовуючи методи і напрацювання цієї міжнародної комісії, практично кожна держава має у своєму арсеналі інструменти мудрих і виважених рішень. Є можливість компетентно проводити аналіз глобальних явищ.

Враховуючи внесок статистичної науки в розвиток і вдосконалення сучасних процесів управління ресурсами та економікою нашої цивілізації, віддаючи данину поваги і визнання всім, хто так чи інакше сприяв розвитку цієї вельми корисною галузі, на 41-й сесії ООН Статистична комісія прийняла рішення заснувати Всесвітній день статистики. Відповідна резолюція Генеральної Асамблеї ООН № 64/267 була прийнята 3-го червня 2010-го року. Дата щорічного святкування цього Дня була визначена на 20-е жовтня.

На жаль не всі об’єктивно інтерпретують статистичні дані і це в основному лежить на совісті тих, хто робить так звані «замовні» дослідження - деякі бізнес-структури і окремі політики. Офіційною статистикою розроблені та закладені способи, які дозволяють уникнути подібних неправильних тлумачень статистичних даних. Ці способи включають в себе використання спеціальної належної схеми для виключення упередженості при проведенні досліджень.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.